Murat Kurum, Pendik'te Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluştu: “Yüzlerce sosyal konut yapacağız!”

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Pendik'te düzenlenen "STK Temsilcileri İle Kahvaltı Programı"nda konuştu.

12.02.2024-12:56 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-16:47)

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Pendik ilçesinde gerçekleşen "STK Temsilcileri İle Kahvaltı Programı"nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Programda konuşan Kurum, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki STK temsilcileriyle buluşarak kentteki sorunları dinledi ve projelerini paylaştı.

Kurum, konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Kıymetli Pendik Belediye Başkanımız, Değerli İlçe Başkanım, Derneklerimizin Kıymetli Temsilcileri,Spor Kulüplerimizin Kıymetli Başkanları, Hanımefendiler, Beyefendiler,

Sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Pendiğimizde; siz değerli yol arkadaşlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz! Kıymetli Dostlarım, Pendiğimiz için yaptığınız fedakâr çalışmalarınızı takdirle, gururla izliyoruz. Biz böylesi gayretli kardeşlerimizle yakın çalışmayı her zaman için yararlı, son derece verimli buluyoruz. Bakanlık dönemimizde de, Pendiğimizde 10’a yakın kez buluşma onurunu yaşadık. Ama benim için en özel olanı; Pendikli kardeşlerimizin depremlerde ve yangınlardaki özverisiydi. Sizlerle, kader birliği yaptık. Tam bir kardeşlik şuuruyla; milletimizin zor zamanlarına koştuk, annelerimizin, yavrularımızın yaralarını beraberce sarma şerefine eriştik. İyi ki varsınız, iyi ki kardeşiz, iyi ki bir aradayız. Allah bizi sizlere, bizi yol ve dava arkadaşlarımıza mahcup etmesin diyorum.Hep söylediğimiz gibi; inşallah, 31 Mart akşamı İstanbul’un Büyükşehir Belediye başkanı biz değil, sizler olacaksınız, sizin temsil ettiğiniz o büyük irade olacak! Kıymetli Kardeşlerim, Cumhurbaşkanımız 50 yılı aşan siyasi hayatı boyunca hep ne dedi? “Demokrasi yerelde başlar! Yerel çok kıymetli, çok önemli” dedi. Bizim de ilham aldığımız yer tam olarak bu şuurdur. Hemen söyleyeyim. Biz İstanbul’u olgun bir demokratik kültür içinde yöneteceğiz. Yani her kesimden insanımız, bizim paydaşımız olacak. Çok sesli, çok kültürlü ve liyakatli bir yönetim yapısıyla, İstanbul’un sorunlarını ele alacağız ve bu salonu dolduran siz değerli kardeşlerimizle birlikte çözeceğiz.”

"Pendiğimizin yanı başında olacağız."

Yaptıkları her işi sevgi ve ilgiyle yaptıklarını vurgulayan Kurum, İstanbul için var gücüyle çalışacağını belirterek şunları söyledi:

“Değerli Dostlarım, Huzur istiyorsan hep doğruları söyleyeceksin, doğruları yapacaksın. Çünkü yalan ve boş söz, seni daima diken üstünde yaşatır. Kendi durumunu, ruh halini; yalnızca doğru yürüyerek, doğru işler yaparak düzeltebilirsin. Bu sayede içine düşülen karmaşa gider, yerini dengeye bırakır; kaos gider yerini sisteme bırakır. Bu sayede hem sen kazanırsın, hem de hizmet ettiğin insanlar mutlu olur. Bakın biz bugüne kadar birçok temel attık, birçok açılış yaptık. Esnafımız, dua etti, annelerimiz dua etti. Gençlerimizin, hatta minik yavrularımızın bile tebriğini kazandık. Yaptığımız bu eserlere baktığımızda biz, beton binalar görmedik, dev köprüler görmedik, yani sadece mühendislik düşünmedik. İşlerimizi hep; iyiliğin, güzelliğin, sevginin harcında kardık. Yani duygularımızla çalıştık, her işe milletimize olan sevgimizi, vefamızı kattık. Şimdi yeniden sevgi, şefkat, doğruluk ve bu duygular üstünde yükselen; gerçek belediyecilik için yollardayız. Bu yepyeni bir heyecan. Yepyeni bir eser maratonu. Karşımızda her yeri sevgisizlikten, sadakatsizlikten dolayı dökülmeye başlayan kocaman bir şehir var. Fetret döneminden kurtulmayı bekleyen, yeniden yükselişi arzulayan bir İstanbul var! Hak ettiği eserleri arayan aziz İstanbul halkı var! Bunun için çok çalışacağız! Hiç kimsenin mağdur olmadığı bir İstanbul için çalışacağız! Çocuklarımızı, kadınlarımızı, yaşlılarımızı mutlu etmek için çalışacağız!

Şöyle başımızı yastığa koyduğumuzda, ellerimizi ensemizde birleştirdiğimizde, tavana baktığımızda; Pendik’in yarınlarını hayal edeceğiz. Uyku tutmayacak, geceler gündüzlerle birleşecek. Ama göreceksiniz; biz çalışıp çabalayıp; bu milleti, Güzel İstanbul’a yeniden kavuşturacağız.

Kıymetli Dostlarım, 22 yıldır, tarihi nitelikteki her bir projemiz; yeni bir projenin kapılarını araladı. Yaptığımız her bir çalışma, daha büyük çalışmanın ve değişimin yolunu açtı.

Biliyorsunuz, Bakanlığım döneminde Pendik’te iki muhteşem yeşil eser yaptık, millet bahçelerimizi sizlerin hizmetine sunduk.

Allah bize güç kuvvet verdi, birçok mahallemizde kentsel dönüşümü hızlandırdık. 20 bin yuvamızı dönüşüm kapsamına alarak, hayatlara dokunduk. Vatandaşımızın yıllardır çektiği mülkiyet derdini süratle çözdük. Her şartta belediyemizin yanında durduk.

Aynı şekilde, Ahmet Başkanımız, mevcut CHP’li İBB yönetimi tarafından yalnız bırakılmasına rağmen; Pendik için gecesini gündüzüne kattı. Bu ilçenin büyükşehirden yüz kat daha düşük bütçesiyle; inanın onlardan daha vizyoner işlere imza attı. Büyükşehir’in yaptığı işler bizim Pendik belediyemizle kesinlikle yarışamaz. Biz yine; önümüzdeki beş yılda, her zaman Pendiğimizin yanı başında olacağız. Hep birlikte; 50 yıl boyunca konuşulacak çok güzel, çok özel işlere imza atacağız.

Çünkü Pendiği biz; 360 derece düşündük, planladık, projelendirdik. Hadi neler yapacağız birlikte bakalım!”

“Uğraştıran Değil Ulaştıran İstanbul!” 

Murat Kurum, hedeflerinden bahsederek Pendikt’te yapılacak gelişmelere dair şu bilgileri verdi:

“Pendik’te: TEM ve E-5 yan yol düzenlemesini; Pendik Meydan Katlı Kavşağı’nı süratle yapacağız. Trafik çilesine karşı ilk hamleyi yapacağız. Bir ekibimiz de eş zamanlı olarak; Sultanbeyli – Kurtköy; Pendik - Sabiha Gökçen - Tuzla  ve Sabiha Gökçen - Kurtköy Metro Hatlarını süratle başlatacak. Trafik çilesine ikinci darbeyi buradan vuracağız! Üçüncü ekibimiz; Tuzla - Samandıra arasında ihtiyaç duyduğunuz Raylı Sistem Hattını kurarken; bir diğer grubumuz; Belediye Binası Önü, Süreyyapaşa - Aydınlıyolu Caddeleri arasındakibattı çıktı uygulamasını tamamlayacak.

Durmayacağız! Bir yandan Hızlı Tren İstasyonunda Otoparkı yaparken; diğer yandan, ihtiyaç olan mahallelerimize yeni otoparklar inşa edeceğiz. Hülasa, Pendik’te bizim dönemimizde trafik çilesi bitecek, sevgiye, ailemize, çocuklarımıza zaman kalacak. Pendik büyüyecek, Pendik güzelleşecek, Pendik zenginleşecek.”

Afetlere dirençli İstanbul!

İlk iş yerim projesinden spor kulüplerine kadar çalışmaları bulunduğunu aktaran Kurum, çalışmaları şu sözlerle aktardı:

“Kıymetli Kardeşlerim, biz algıda değil, alın terinde usta olanlarız. Çünkü bizce siyaset meslek değildir, siyaset kariyer alanı değildir. Siyaset eserdir, siyaset hizmettir.Bizde de evelallah eser bitmez, müjde bitmez. “Afetlere Dirençli İstanbul” diyerek; Pendiğe kazandıracağımız eserler var. Yeni yüzlerce sosyal konut yaparak, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli kardeşlerimizi hayallerine kavuşturacağız.

Güzelyalı mahallemize buradan selam olsun. E-5 üstündeki meydan düzenlemesini yapıp oradaki kardeşlerimizi sevindireceğiz. Yine, “Nefes İstanbul” diyecek; Aydos ormanında; Pendiğimize hitap edecek muhteşem bir yeşil alanı sizlere hediye edeceğiz. Yetmez, “Her Anında Hep Yanında”diyeceğiz. Pendik’teki ihtiyaç sahibi ailelerimize maddi destekler vereceğiz. Yavrularımız için, Pendiğin her mahallesine yeni kreşler yapacağız. Çınardere mahallemize de buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Orada da yeni bir yaşam merkezi kuracağız. Gençlerimize de selam olsun!İlk işyerim ofislerimizi biliyorsunuz değil mi? Lansmanda açıkladık. İşte bu ofislerden birini de Pendik’teki girişimci gençlerimize süratle hediye edeceğiz. Göçbeyli köyümüzü unutamayız. Orada da sera faaliyetlerini, enerji giderlerini sonuna kadar destekleyeceğiz. “Yaşayan İstanbul” diyerek Pendiğimize çok büyük, çok güzel bir Fuar alanı yaparak, katkı sunacağız.

İşte amatör Spor Kulüplerimiz burada. Siz de merakla bekliyorsunuz, bize ne söyleyecek diye? Yanılıyor muyum? O zaman hemen ifade edeyim. Şöyle beş yıllık CHP’li İBB yönetiminin karnesine bakıyorum. Her şey gibi Spor Kulüplerimiz de unutulmuş, yok sayılmış, görmezden gelinmiş.

Şimdi biz İstanbul’u bir spor başkenti yapmak için kollarımızı sıvadık. İnşallah; “Sporla Yaşayan İstanbul” sloganımızla;Pendikli gençlerimize birçok branşaaynı anda hizmet verecek güzel bir spor kompleksini hediye edeceğiz. Ben şimdiden; her birini sevgiylekarararak tasarladığımız tüm bu projelerimizin; İstanbul’umuza, Pendiğimize hayırlı olmasını diliyorum. Ve son söz olarak; “Çalışacağız! Çok çalışacağız!Hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız!”diyorum.İşiniz bereketli, eviniz huzurlu, geleceğiniz aydınlık olsun diyorum! Sağ olun var olun, Allah’a emanet olun.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal