Montreal Gezilecek Görülecek Yerler

Kanada'nın en büyük ikinci şehri olan Kuzey Amerika'nın en Avrupalı şehri olarak bilinmektedir. Montreal UNESCO kent tasarımı ödülünü almıştır. Atlas Okyanusu ve Büyük Gölleri bağlayan oldukça güzel bir liman kentidir. İşte Montreal'e gittiğinizde mutlaka görmeniz ve gezmeniz gereken yerler.

13.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:00) Montreal Gezilecek Görülecek Yerler

Kanada'nın en büyük ikinci şehri olan Kuzey Amerika'nın en Avrupalı şehri olarak bilinmektedir. Oldukça yeşil bir alan olarak Montreal gezilecek görülecek yerler bakımından zengin bir şehirdir. Şehirde genel olarak Fransız mimarisi ha kimdir. Montreal UNESCO kent tasarımı ödülünü almıştır. Atlas Okyanusu ve Büyük Gölleri bağlayan oldukça güzel bir liman kentidir. Bu yazımızda da bu Liman kentine gittiğinizde mutlaka görmeniz ve gezmeniz gereken yerlerden bahsedeceğiz.

Mont-Royal Dağı

Montreal'de gezilecek görülecek yerler arasında ilk sırada şehre ismini veren Mont-Royal Dağı bulunmakta. Yüksekliği yaklaşık 200 metredir. Zirvesinde Mont Royal parkı bulunmaktadır. Bu tepeden Montreal şehrinin manzarasını ve doğasına izleyebilirsiniz. Aynı zamanda burada piknik, buz pateni, bisiklet gibi birçok aktivite de yapılmaktadır.

Lachine Kanal

Lachine Kanal nehri genellikle tekne turu yapmak isteyen turistlerin uğrak merkezidir. Burada yürüyerek bisiklet sürerek veya arabanız ile gezebilirsiniz. Nehrin çevresinde epeyce güzel ve yeşillik bir ormanlık alan bulunmaktadır. Aynı zamanda etrafında çeşitli tarihi binalar ve kiliselerde bulunmaktadır.

Montreal Botanik Bahçesi

Montreal Botanik Bahçesinde 20 tane tematik bahçe ve 25 bine yakın bitki türü yer almaktadır. 1931 yılında kurulmuştur. Burada bitkilerden yapılmış dev heykellere rastlayabilirsiniz. Dünyanın her yerinden getirilmiş bitki türleri ile süslenmiştir. Sunduğu mükemmel manzara ile Montreal'de gezilecek görülecek yerler listesinde mutlaka olması gerekiyor.

Montreal Olimpiyat Stadyumu

Olimpiyat oyunları için yapılmış olan bu stadyum aynı zamanda mimarisi ile de turistlerin ilgisini çekmektedir. Montreal'e ile gitmişken mutlaka buraya da uğramanızı tavsiye ederiz.

Yeraltı Kenti

Bu kent Montreal'in uzun ve sert geçen kışlarından korunmak için yapılmıştır. Uzunluğu yaklaşık olarak 32 kilometredir. Hem yaz hem kış aylarında oldukça kalabalık bir merkez olma özelliği gösteriyor. Burada çokça sayıda mağaza alışveriş merkezleri kiliseler ve oteller bulunmakta.

Montreal Güzel Sanatlar Müzesi

1860 yılında kurulmuştur. Kuzey Amerika'nın en büyük müzesidir. İçerisinde dünyanın en önemli sanatçılarına ait birçok eser sergilenmektedir. Burada özellikle Kanada galerileri ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir. Hem Kanadalı hem de dünyaca ünlü başka milletlerden sanatçıların eserlerini burada görme imkanınız var. Müzeye girişler ücretlidir.

Kanada Demiryolu Müzesi

Bu müze 1961 yılında kurulmuştur. Müzede eserlerin sergilenmesi dışında buharlı trenlere binmek, kültür turları gibi faaliyetler ile yapılmaktadır.

Eski Montreal Bölgesi

  1. yüzyıldan kalma bu böyle de dar sokaklarda antikacılar ve galeriler gibi birçok tarihi bina bulunmakta. Bölgedeki binalar restore edilse de nostaljik hava bozulmamıştır. Aynı zamanda Montreal'de ki birçok müzeye de bu bölge de ulaşabilirsiniz. Dilerseniz sokaklarında faytonla nostaljik bir gezide yapabilirsiniz.

Place Jaquis Cartier

Burası en kalabalık ve en canlı bager elinden bir tanesi. Eğer kalabalık ve eğlenceli ortamları seviyorsanız Montreal'de gezilecek görülecek yerler listenize mutlaka burayı da eklemelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal