Alaçatı'da Yapılacak Şeyler

İzmir’in en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı yıl boyunca turistler tarafından çok fazla ziyaret edilmektedir. Peki bu kadar popüler olan Alaçatı’da yapılacak şeyler neler? Ayrıntılar haberimizde…

13.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:54) Alaçatı'da Yapılacak Şeyler

İzmir'in en sevilen tatil beldelerinden bir tanesi olan Alaçatı yıl içerisinde turistler tarafından çok fazla ziyaret edilmektedir. Hem Denizi hem de taş evleri ve renkli sokaklarıyla oldukça fazla ilgi çekmektedir. Alaçatı rüzgar sörfü yapanlar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Sizde bu güzel tatil beldesine gitmeye karar verdiyseniz Alaçatı'da yapılacak şeyler nelerdir diye aklınıza bir soru oluşmuş olabilir. Bu yazımızda aklınızdaki bu soruyu cevaplamanız için size yardımcı olacak bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

Alaçatı Evleri

Alaçatı'da yapılacak şeyler listemizin ilk sırasını Alaçatı'nın rengarenk evlerinin bulunduğu sokaklarında dolaşmak alıyor. Bu sokaklardaki evler Rumlar tarafından inşa edilmiştir. Rengarenk çiçeklerle süslenmiş bu taş evlerin bulunduğu sokakları gezdikten sonra kendi yaşadığımız şehre dönmek istemeyebilirsiniz. Sokaklarında Arnavut kaldırımları kullanılmıştır. Taş evlerin çoğu butik otel olarak kullanılmaktadır.

Alaçatı Port Marina

Alaçatı'da yapılacak şeyler arasında bu sefer gece hayatını sevenleri oldukça mutlu edecek bir madde bulunuyor. Burada gece kulüplerinden restoranlara kadar çok fazla sayıda işletme bulunmakta. Alaçatı'ya tatile gittiğinizde mutlaka bir akşam burada yemek yemenizi veya eğlenmenizi tavsiye ederiz.

Ayios Kostantines Kilisesi

Günümüzde ismi Pazaryeri camii olarak geçmektedir. 1874 yılında inşa edilmiştir. Yapımında yığma moloz taş tekniği kullanılmıştır.

Alaçatı Pazarı

Bu pazar cumartesi günleri kurulmaktadır. Pazarda doğal ve organik ürünlerin satışı yapılıyor. Aynı zamanda baharatlara, el yapımı reçellere ve çok daha başka ürüne de ulaşabilirsiniz. Burası hormonlu sebze ve meyvelerden bıkanlar için mükemmel bir alışveriş yeri.

Alaçatı Meydanı

Tarihi taş evlerin bulunduğu bu meydanda lavanta çiçeği sıklıkla kullanılmış. Bu yüzden burada kendinize güzel kokular eşliğinde bir masalın içinde gibi de hissedebilirsiniz. İçerisinde restoranlar kafeler ve hediyelik eşya dükkanları bulunuyor.

Aya Yorgi Koyu

Alaçatı'da yapılacak şeyler listemizde bu sefer oldukça ünlü bir koyu görmek var. Diğer koylara göre burada rüzgar daha az ve suyu daha sıcak.

Yumru Koyu

Yumru koyu her sene Dünya Windsurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktadır. Rüzgar sörfü yapanlar tarafından oldukça fazla tercih edilen bir mekan olma özelliğine sahip. Profesyonel olarak rüzgar sörfü yapmıyor olsanız da burada ünlü hocalardan ders alabilirsiniz.

Hacı Memiş Sokağı

Burası alaçatı'daki diğer mekanlara göre daha sakin ve daha az kalabalık bir mekan. Kalabalık yerine sessizliği ve huzuru sevenler burada oldukça mutlu olacaktır. Diğer yerlere nazaran daha sakin bir bölge olsa da içerisinde birçok restoran, kafe, mağaza ve sanat galerileri barındırmaktadır.

Kemalpaşa Caddesi

Alaçatı'da yapılacak şeyler listesinde bu sefer güzel bir caddede yürüyüş yapmak bulunuyor. Bu caddede yürüyüş yaparken aynı zamanda sıra sıra dizilmiş restoranlarda yemek yiyebilir butik mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz. Burada canlı müzik yapılan eğlence mekanları da bulmak mümkün. Gündüz denizinize girip görmeniz gereken yerleri gördükten sonra akşam eğlenceniz için buradaki mekanlara uğrayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal