Milyonlarca öğrencinin karne sevinci başladı! Karneler ne zaman verilecek? İkinci dönem ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren 16 günlük yarıyıl tatili başladı. İlk dönemin sona ermesiyle birlikte öğrenciler, ara tatilin tadını çıkaracakları bu süre zarfında dinlenme fırsatı bulacaklar.

19.01.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:09) Milyonlarca öğrencinin karne sevinci başladı! Karneler ne zaman verilecek? İkinci dönem ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

Türkiye genelinde 19 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren yarıyıl tatili 19 Ocak itibariyle başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ererken, öğrenciler karnelerini alarak iki haftalık bir ara tatiline girdi. İki haftalık ara tatiline giren öğrenciler, karnelerini öğle arasında İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğretmenlerinden alacak.

İkinci dönem ne zaman?

5 Şubat'ta başlayacak olan ikinci dönem, 5 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. İkinci dönem ara tatiline 5 Nisan Cuma günü çıkılacak. Bu tarihle birlikte öğrenciler, bir kez daha kısa bir ara tatilin tadını çıkaracaklar. Ara tatilin ardından 15 Nisan Pazartesi günü ikinci dönem dersleri kaldığı yerden devam edecek.

YKS heyecanı da başladı!

İkinci dönemin sonlarına doğru, 8'inci ve 12'nci sınıflar için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 

8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öğrencilerin üniversite hayallerine ulaşmaları için kritik bir sınav olacak. Hem TYT (Temel Yeterlilik Testi) hem de AYT (Alan Yeterlilik Testleri) aşamalarında başarılı olan öğrenciler, tercih dönemine umutla bakacaklar.

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü sona erecek.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal