Millet İttifakı Çatırdıyor! İYİ Parti Tepkili

İYİ Parti yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları bireysel bulduğunu, bu durumdan rahatsız olduklarını açıkladı.

19.10.2021-11:35 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-11:44) Millet İttifakı Çatırdıyor! İYİ Parti Tepkili

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memur ve bürokratları tehdit eden açıklamaları gündem olmuştu. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları Millet İttifakı’nda bile tepkiyle karşılaştı. Kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalarda, Kılıçdaroğlu’nun kendisini “güçlü gösterme” çabası içinde olduğu, kullandığı söylemin siyasetin tansiyonunu yükselttiği ve gerginlik çıkardığı düşüncesinin hâkim olduğu konuşulurken Saadet Partisi, CHP liderine tepkisini açık açık dile getirdi. 


İYİ PARTİ AÇIKLAMALARA MESAFELİ

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları İYİ Parti cephesinde de olumlu karşılanmadı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok bireysel konuştuğunu ittifakları göz ardı etmemesi gerektiğini söylerken açıklamasını şu şekilde noktaladı;  “Çok Tekil söylemlerde bulunuyor. İttifak hâlindeysek, bunları ortaklaşa kararlaştırmalı ve ortak bir dille birlikte açıklamalıyız. Madem birlikte hükûmet kuracağız, bunları bize sordunuz mu?” 


KILIÇDAROĞLU'NUN SKANDAL AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu, bürokratlara yaptığı seslenmede, “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun” sözleriyle tehdit etmişti. Aksi durumda başlarına geleceklerden sorumluluk kabul etmeyen Kılıçdaroğlu'nun skandal açıklamaları hakkında suç duyurusu açılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal