Mikronezya Gezilecek Görülecek Yerler

Mikronezsya binlerce adacıktan meydan gelmiş Pasifik Okyanusunun en batısında kalan yer. Okyanusya'nın bir alt bölgesidir. Mikronezya terimi ise 1831 yılında doğmuş ve de Jules tarafından ortaya atılmıştır. Polinezya ve Melanezya gibi terimleri birbirinden ayırmak için kullanılmıştır.

08.07.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:54) Mikronezya Gezilecek Görülecek Yerler

Mikronezsya'da bilinen tek imparatorluk Yap adasında kurulmuştur. Onun dışında ise adaların çoğu 17. Yüzyılda İspanyol egemenliğine girmiş, ardından ise Almanya’da satılmışlardır. Adaların ise bir kısmı Amerikan bir kısmı ise İngiliz sömürgesi olarak kalmıştır. Bugün ise hala Amerika Birleşik Devletleri himayesinde olan Guam ve Wake adaları Mikronezya ülkelerinin katıldığı 4 yıldır süren Mikronezya Oyunları’na ise ev sahipliği yapmaktadır. Eylül 2007 yılında ise bölgedeki gazeteciler Mikronezya Medya Birliğini kurmuşlardır. Mikronezya sizi adeta doğası ile büyülemektedir aynı zamanda yaklaşık 607 adadan oluşan bu devletin nüfusü ise 105 bindir. Mikronezya gezilecek görülecek yerler denildiğinde ise sizin için mutlaka gitmeniz gereken beş ada araştırdık işte;

Palikir

Ponhpei adasının üzerinde yer alan Palikir adası Mikronezya’nın başkenti olmakla birlikte aynı zamanda 6 binlik nüfusuyla da adanın en kalabalık şehirlerinden biri olmaktadır. Burada bulunan tarihi yapıların muhteşemliğini mutlaka ziyaret edip görmelisiniz. Tarihi açıdan çok güzel yapılar bulunduran bu adayı kültürel mirasımızı öğrenmek için ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda ise Palikir adanın yaşam ve alışveriş merkezi olduğu için de oraya kadar gitmişken kendinize bir şeyler almayı ve de evinize giderken hatıra olarak götürmeyi unutmayın. Mikronezya gezilecek görülecek yerler yazımıza devam ediyoruz...

Pakin Atoll

Ponhpei'nin kuzeybatı kıyısında yer alır Pakin Atoll. Bu ıssız adada sadece 100 kişi yaşamaktadır. Sessizlik ve kafayı dinlemeyi sevenler için eğer oraya kadar gittiyseniz buraya mutlaka gitmeli ve de sessizliği, huzuru dinlemelisiniz. Ayrıca dalış yapmak için de harika imkanları olan bu adada mutlaka dalışın keyfine varmalısınız.

Nan Madol

Ponhoei adasında yer alan Nan Madol 1628 yılına kadar Saudeleur Hanedanlığına başkentlik yapmış arkeolojik olan bir bölgedir. Bu bölgede çok fazla sayıda tarihi kalıntılar bulunduğundan ülkede tarih denilince en çok ziyaret edilen yerler arasına girmiştir. Aynı zaman da ise burası 2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş ve de dünyanın 8. harikası olarak bilinmektedir. Burayı ise hafta içi her gün 09.00-20.00 arası ziyaret etmeniz mümkündür.

Kuop Atoll

Chuuk Lagün’de yer alan Kuop Atoll, kesinlikle gidilip ziyaret edilmesi gereken muhteşem bir Okyanus adası. Burası manzarası ve şahane havası ile kesinlikle sizi büyüleyecek.

Eten Adası

Dublon Adasının güneyinde yer alır Eten adası gezilip görülmeye değer şahane bir tatil adasıdır aynı zamanda. Ancak ikinci dünya savaşı sırasında Japonların burayı savaş üssü olarak kullanması sebebiyle çok fazla zarar görmüş ve savaştan sonra uzun süre kendini toplamakta zorlanmıştır. Günümüzde ise en çok ziyaret edilen adalardan biri olmuştur. Mikronezya gezilecek görülecek yerler yazımızda sizin için muhteşem beş adayı araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal