Mersin Haftasonu Gidilecek Yerler

Mersin'de görülmeye değer bir çok yer vardır. Kız Kalesi, Mersin Arkeoloji Müzesi, Yerköprü Şelalesi, Eshab-ı Kehf Mağarası, Yumuktepe Höyüğü, Mersin Marina bunlardan bazıları. İşte Mersin'e gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz yerler...

08.07.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:54) Mersin Haftasonu Gidilecek Yerler

Adam Kayalar

Mersin Haftasonu Gidilecek Yerler: Kız Kalesi'ne yakın bir yerde bulunmaktadır. Adından anlaşılacağı gibi üzerinde insan figür ve simgeleri bulunmaktadır. Aynı zamanda kadın, erkek, çocuk, dağ keçisi gibi figürlerin olması eskiden yaşanılan aile hayatı ve canlıları hakkında bilgi vermektedir. Buraya giderken spor ayakkabılar giyilmelidir. Kayalık ve engebeli bir yer olarak sağlığınızı riske atabilir. Mersin'in Erdemli ilçesinde her alan bu yapıtlar mutlaka hafta sonu gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Kız Kalesi

Mersin denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan bu kale çeşitli millet ve cemiyetlere ev sahipliği yapmıştır. Roma, Bizans, Fransız, Osmanlı gibi birçok millet burada yaşamış ve kültürünü bırakmıştır. Bu tarihsel kalenin Kıbrıslı bir prens tarafından oluşturulduğu söylenmektedir. Denizin ortasında yer alan bu kale harika bir manzarayı yansıtmaktadır.

Mersin Arkeoloji Müzesi

Merkezde bulunması ve uygun ücrette olması sebebiyle yerli ve yabancı herkesin gittiği bir yer olmuştur. Mersin'e tarihsel bir açıdan bakmak isteyen kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Ayni zamanda bu şehirde yaşayan uygarlık ve milletlerin bıraktığı izleri kronolojik bir bakış açısıyla görmek mümkündür. Eserlerin geçmişten bugüne olan değişimini karşılaştırabilirsiniz.

Yerköprü Şelalesi

Yeşilliğin ve mavinin birleştiği huzur dolu yerlerden biri olan bu şelale hafta sonu dinlenmek isteyen insanların tercih etmesi gereken yerlerden biridir. Dökülen şeffaf göl suyu ve içerisinde bulunan mağaralarda vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda dağ ve doğa yürüyüşleri yaparak arkadaşlarınızla kamp yapabilirsiniz. Son derece dinlendirici ve rahatlatıcı bir yer olarak yerli yabancı herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Eshab-ı Kehf Mağarası

Mersin Haftasonu Gidilecek Yerler: Yedi Uyurlar Mağarası olarak anılan bu yer çeşitli dinlerde kutsal bir yere sahiptir. Özellikle Müslüman ve Hristiyan milletlerde önemi büyüktür. Dönemin putperest inancından kaçan yedi arkadaşın sığındığı bu mağarada Allah tarafından bu kişilere uyku verildiği söylenir. Putperestliği savunan zalim hükümdarın bu yedi kişiyi bulamamasına dikkat çekilir. Tarihsel anlamda dikkat çeken bir mağara olarak gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Yumuktepe Höyüğü

Tarihe ışık tutan arkeolojik çalışmaların yapıldığı bu yer merkeze oldukça yakın bir konumdadır. Aynı zamanda girişin ücretsiz olmasıyla herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştır. Mersin Haftasonu Gidilecek Yerler: Burası ilklerin yeri olarak tarım bağlamında dikkat çeker. İlk demir ve bakırın kullanıldığı yerlerden biridir. Aynı zamanda ilk buğdaydan ekmek yapılmıştır. Geleceğe yön gösteren birçok yapı burada yapılmıştır. Arkeolojik çalışmaların araştırmaya devam ettiği yerde Anadolu'nun izlerini taşıyan birçok eser ve yapı bulunmaktadır.

Mersin Marina

Deniz düşkünlerinin vazgeçilmez yeri olan bu marina yat kullanan insanların geldiği bir yer olmuştur. Aynı zamanda yürüyüş yapmak, restoranlarda yemek yiyen insanların sıklıkla geldiği ortamlardan biridir. Lokantalarda bulunan canlı müzikleri dinleyip, deniz manzarası seyretmek isteyen kişilerin hafta sonu gelmesi gereken kaliteli yerlerden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal