Manhattan Ücretsiz Gezilecek Yerler

Manhattan, New York şehrinde bulunan beş ilçeden sadece bir tanesidir fakat muhteşem silueti ile en gösterişli ilçesi denebilir. Özellikle Wal Street, Madson Bulvarı, 34. Cadde ve Brodway en bilincik ve ikonik yerler burada bulunmaktadır.

08.07.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:40) Manhattan Ücretsiz Gezilecek Yerler

Manhattan ücretsiz gezilecek yerler arasında Central Park, Rockefeller Center, Empire State Building, Met, Harem, Yukarı Doğu Yakası, Times Meydanı ve Greenwich Köyü en popüler yerlerdir. Bu küçük adada bir hafta bile geçirilse henüz keşfetmeye vakit bulunamayacak bir çok yer bulunmaktadır. Bunun için Manhattan’a gidildiği zaman vakit kaybetmeden hemen gezilmesi gerekir.

Manhattan’da ücretsiz gezilecek yerler çok fazladır. Birbirinden şık ve güzel estoranları, kafe ve barları ile rüya gibi bir yerdir. Manhattan Downtown, Midtown ve Uptown olmak üzere üç bölgeye ayrılmaktadır.

  • Downtown Manhattan’daki anlamıyla güneye gitmek demektir. Downtown’un diğer adı Lower Manhattn’dır. New York şehrinin belki en eski bölümüdür. Burası aynı zamanda kentin sermaye merkezidir. En yüksek gökdelenler burada bulunmaktadır. Yine en ilginç ev mimarilerinin de bulunduğu Manhattan ilgi çekici mahalleleri ile de muhteşemdir. Kalabalık bir ortam vardır ve şık restoranlarla süslenmiştir. Manhattan ücretsiz gezilecek yerler arasında Tribeca güzel bir şekilde korunmuş küçük bir kasabadır. Houston Caddesinin Güneyi ise daha çok bohem bir hava yaratmaktadır. Burası önceden sanayi bölgesi olarak kulanılmaktayken daha sonraları sanatçıların daha çok tercih ettiği bir mekan olmuştur. Houston Caddesinin güney kısmında dökme demir mimarisi kullanılarak yapılanma oluşturulmuş ve oldukça ilgi çekici bir hava yaratmaktadır.
  • Manhattan’da ücretsiz gezilecek yerler arasında Midtown da bulunmaktadır. Burada bulunan Theatre District görülmesi gereken en önemli yerlerden biridir. Midtown’da gezilmesi gereken en önemli yerler arasında Brodway, Times Meydanı, 42. Sokak, Hells Kitchen, Columbus Circle bulunmaktadır. Bu caddeler Midtown East ve Beşinci ve altıncı caddeye bağlıdır. Burada Intrepid Denizi, Hava ve Uzay Müzesi ve Hudson Nehri de burada mutlaka gezilecek yerler arasındadır.
  • Manhattan’da üretsiz gezilecek yerler arasında Uptown da bulunmaktadır. Uptown 59. Cadde üzerinde bulunmaktadır. Uptown denilince akla ilk olarak yemyeşil çimenler, ağaçlar ve gölgelikler gelmektedir. Uptown Manhatten’ın oksijen merkezidir. Hem turistler için hem de orada yaşayan yerli halk için oldukça popüler olan Central Park, Manhattan ücretsiz gezilecek yerler arasındadır. Bu parkta birçok ünlü isim konser vermektedir. Central Park’ta aynı zamanda Metropolitan Museum of Art ve Central Park Hayvanat Bahçesi de bulunmaktadır. Uptown’a gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken güzel bir yerdir.
  • Manhatten ücretsiz gezilecek yerler arasında gösterişli müzeler de bulunmaktadır. Örneğin Uptown’da Museum Mile veya Central Park’taki 5. Caddede bulunan Metropolitan Museum Art dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden birisidir ve Manhattan’a gidildiğinde mutlaka gezilmesi gerekir. Ayrıca Guggenheim Müzesi de en büyük bilim müzelerinden birisidir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal