Met Gala nedir, kimler katılabilir? Met Gala hangi tarihte?

New York'da bulunan Metropolitan Sanat Müzesi'nin her sene düzenlediği Met Gala'nın ne olduğu merak ediliyor. Birçok kişi Met Gala'nın ne olduğunu araştırırken, galanın yapılacağı tarihte yakından takip ediliyor. Peki, Met Gala nedir? Met Gala hangi tarihte? Met Gala'ya kimlerin katılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

03.05.2022-16:10 - (Son Güncelleme: 03.05.2022-16:10) Met Gala nedir, kimler katılabilir? Met Gala hangi tarihte?

Metropolitan Sanat Müzesi'nin her sene düzenlediği Met Gala, 2020 yılında Koronavirüs salgınından dolayı yapılmamıştı. 2021 yılında ise sonbaharda düzenlenen Met Gala yeniden her sene yapıldığı bahar aylarına döndü.

Met Gala hakkında çıkan haberlerden sonra ise ne olduğu birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Bunun üzerine ise meraklıları tarafından Met Gala hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı.

Met Gala'dan Kareler 1

Met Gala nedir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Met Gala'nın ne olduğu merak ediliyor. New York'da bulunan Metropolitan Sanat Müzesi'nin her sene düzenlediği gala, Koronavirüsten dolayı 2020 yılında her ne kadar yapılmamış olsa da 2021 yılında normalinin dışında bir zaman da yapıldı ve sonrasında bu sene her zamanki tarihinde yani bahar aylarında yapılmaya geri döndü.

Rihanna

Modanın en büyük gecelerinden biri olarak sayılan MET Gala, ünlü isimlerin "abartılı" ve dikkat çekici kostümleri ile bir araya geldiği bir galadır.

Müzik, sinema, moda ve spor dünyasının tanınan isimlerinden yaklaşık 400 ünlünün katılım gösterdiği galada, Metropolitan Sanat Müzesi'nin merdivenlerinde birbirinden gösterişli kostümleriyle pozlar verdi.

Met Gala'dan Kareler 2

Her sene düzenlenen bu galanın bu seneki teması ise "Gilded Glamour", Türkçe karşılığıyla "yaldızlı cazibe" olarak belirlendi.

Bu tema, Amerikan tarihinde 19. yüzyılın sonuna uzanan "Gilded Age" yani "Yaldızlı Çağ"a gönderme niteliği taşımaktadır. Yaldızlar ise dönemin ışıltılı yanıyla birlikte, gelir eşitsizliğinin artması ve toplumsal huzursuzluğun büyümesini de hatırlatıyor.

Gigi Hadid

ABD'de yaşanan son 40 yılın en yüksek enflasyonun yaşanmasından dolayı sosyal medya kullanıcıları ise bu yılın temasını, Amerikan işçi sınıfının ekonomik zorluklar içinde boğuşmasıyla birlikte ele alarak ironiyi vurgulamaktan da kaçınmadı.

Riz Ahmet Met Gala

Tüm bunlara vurgu yapılırken oyuncu Riz Ahmet ise galaya işçi kıyafeti ile gelerek şunları söyledi: "Bu, Yaldızlı Çağ'ı altın yapan göçmen işçilere saygıdır."

Ardından kendisine yöneltilen "Met Gala'da olmak nasıl bir his?" sorusuna ise "Sirkte olmak gibi ancak palyaço mu yoksa seyirci mi olduğumdan emin değilim" cevabını verdi.

Met Gala'dan Kareler 3

Galaya katılanlar arasında eski başkan adaylarından Hillary Clinton yer aldı. Clinton, modayı ve "Amerikan ruhunu" yüceltmek için 20 yıldır ilk defa galaya katıldığını söyledi.

Met Gala'dan Kareler 4

2022 Met Gala'ya katılım biletleri 35 bin dolar düzeyindeydi. Masa fiyatlarıysa 300 bin dolara kadar çıktı.

Met Gala'dan Kareler 5

Galada Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü için de milyonlarca dolar gelir elde edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal