Memur ve Emekliye Zam! En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz zammına az bir süre kalmışken, 6 aylık enflasyon zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Memur ve emeklilerin zam oranı kesinleşirken, SSK ve Bağkur’dan emeklilere yapılacak zammın ne kadar olacağı araştırılıyor. En düşük memur ve en düşük maaşı ne kadar olacak? İşte, ayrıntılar…

20.06.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-14:32) Memur ve Emekliye Zam! En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte 6 aylık enflasyon oranı duyurulmasıyla milyonlarca kişinin maaşına zam uygulanacak. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 4'ü geçerse zam farkı maaşlara yansıyacak.

Dolayısıyla enflasyon oranının ne olacağı merak edilirken, Merkez Bankası’nın haziran ayı beklenti anketiyle beklenen ipucu alındı.

Ankete göre ekonomistler haziran ayında enflasyon tahminin yüzde 0.50 olduğunu bekliyor. Bu tahmine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yansıyacak zam yüzde 5.09 şeklinde gerçekleşecek.

Memurların ve memur emeklilerine gelecek zam ise ise yüzde 1.09 enflasyon farkıyla yüzde 5.09'a çıkacak.

MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Enflasyon tahminin gelmesiyle birlikte en düşük maaşın ne kadar olacağı da belli oldu. 2000 yılından önce emekliye ayrılan SSK’lılar için taban maaş 2 bin 111 TL’den 2 bin 219 TL’ye yükselecek.

Memur emeklilerinin en düşük maaşı ise 2 bin 661 TL’den 2 bin 796’ya çıktı. Esnaf emeklilerinde de en düşük aylık 1784 TL’den 1874’e yükseldi.

TARİHLER BELLİ OLDU

Memurlar ve emekliler, aylıklarına yapılacak zammı haziran ayı enflasyonunun açıklanacağı 3 Temmuz’da duyacak ve ay içerisinde de söz konusu zam hesaplarına yansıyacak.

Zamlı aylıklar memurların hesabına 15 Temmuz'da, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise tahsis numaralarının son rakamına göre 17-29 Temmuz'da yatırılacak.

Maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında hesaplarına gelen memur emeklileri ise enflasyon oranının gelmesi bekleneceği için, aylıklarını zam olmadan çekecek. Ancak zam oranı daha sonra hesaplarına yansıyacak.

Emeklilerin Temmuz ayında zamlı aylıklarıyla birlikte ek ödemeleri de hesaplarına yatırılacak. Aylık yükseleceği için yeni maaşın yüzde 4’ünü içerecek ek ödemenin miktarı da artacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal