Meclis, seçim sonrasında ilk kez toplanıyor: Gündem oldukça yoğun

Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir araya gelecek olan TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde ekonomi ile iç ve dış siyasetteki gelişmelerin yer alması bekleniyor. İran-İsrail gerilimi de görüşülecek konular arasında yer alıyor.

14.04.2024-16:48 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-16:48)

Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında bayram tatili nedeniyle geçtiğimiz hafta içerisinde mesai yapmayan TBMM Genel Kurulu, 16 Nisan 2024 Salı günü yeniden toplanacak. Genel Kurul’da ilk olarak enerji alanında yapılması planlanan düzenlemelerin ele alınması planlanırken ekonomi ile iç ve dış siyaset gelişmeleri de gündeme getirilecek.

Gündem oldukça yoğun

TRT Haber’in yer verdiği habere göre; Yerli üretim ve çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak LNG olarak dünya pazarlarına sunulabileceği bir teklif masada. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenecek. Destekler, projenin maliyetinin yüzde 30'unu geçmemek kaydıyla 15 milyon lirayı aşmayacak.

Meclis, seçim sonrasında ilk kez toplanıyor: Gündem oldukça yoğun

İçme ve kullanma suyu sağlanan rezervuarlar ve sulak alanlar, denizler, baraj ve suni göller gibi alanlar, yenilenebilir enerji üretimi için imar planına gerek kalmadan kullanılabilecek. Ancak, Kıyı Kanunu kapsamında kalan kıyı ve sahil şeritleri bu düzenlemenin dışında tutulacak.

Olağanüstü hallerde ve afet bölgelerinde, elektrik kesintilerine karşı geçici elektrik enerjisi talepleri, belirlenen usul ve esaslara göre karşılanacak. Ayrıca, Salı ve Çarşamba günleri, Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Nisan Çarşamba günü partisinin grup toplantısına katılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal