SGK’dan çocuk sahiplerine müjde: 7 bin anne ve bakıcıya destek verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği (AB) desteğiyle başlatılan proje kapsamında Ankara, İzmir ve İstanbul’da 0-36 aylık çocuk sahibi olan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca aylık 325 euro destek verecek. İşte detaylar…

14.04.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-16:22)

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin hayata geçiren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği (AB) desteğiyle beraber İstanbul, Ankara ve İzmir’deki 3 bin 500 anne ve bakıcıya 12 ay boyunca aylık 325 euro destek vereceğini duyurdu. 

7 bin anne ve bakıcıya destek verilecek

AA’da yer alan habere göre; Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi hedefiyle başlatılan bir projeden toplamda 7 bin kadın faydalanacak. Bu kadınların 3 bin 500'ü anne, diğer 3 bin 500'ü ise bakıcı olacak. Projeye başvuru süreci ve katılım koşulları, yakın bir zamanda SGK tarafından kamuoyuna duyurulacak.

SGK’dan çocuk sahiplerine müjde: 7 bin anne ve bakıcıya destek verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdamın önemine vurgu yaparak, kayıt dışı istihdamla mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla İş-Pozitif Projesi gibi birçok destek ve teşvik içeren projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Işıkhan, "SGK'nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlardan birisi" dedi. Projenin bütçesinin toplamda 15,3 milyon avro olduğunu ve üç büyük ilde 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacağını belirtti. Projenin amacının, annelerin istihdamda kalmasını sağlamak olduğunu ve aynı zamanda eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamını teşvik etmek olduğunu vurguladı. Bu sayede hem annelerin hem de çocuk bakıcılarının destekleneceğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal