Meteoroloji’den yeni hafta için uyarı: Hava sıcaklıkları artacak

Türkiye’de batı bölgelerinde son günlerde artan hava sıcaklıkları önümüzdeki hafta ülke genelinde artmaya başlayacak. İşte 14 Nisan 2024 hava durumu…

14.04.2024-10:48 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-10:48)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 14 Nisan 2024 Pazar günü için yaptığı değerlendirmelere göre ülkenin batı kesimlerinde sıcaklık artacak ve hava açık olacak. Doğu bölgelerde ise yer yer sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İstanbul'da hava 22 derece ve az bulutlu, Ankara'da ise hava 20 derece ve az bulutlu olacak. İzmir'de sıcaklık 27 derece olacakken, Bursa'da ise hava 24 derece ve parçalı bulutlu olacak. Antalya'da ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ve sıcaklık 26 derece olacak.

Bölge bölge hava durumu

Marmara bölgesinde hava açık olacak, ancak Poyraz pazar günü sert bir şekilde esecek. Yeni haftada ise rüzgar hafifleyecek ve sıcaklık biraz daha artacak. Edirne'de hava 27 derece, Çanakkale'de 26 derece, Balıkesir'de ise 24 derece olacak. İç Anadolu'da Konya ve Sivas çevresinde kısa süreli yağışlar bekleniyor. Bölge genelinde rüzgar oldukça sert olacak. Eskişehir'de az bulutlu bir hava beklenirken sıcaklık 23 derece olacak, Konya ve Kayseri'de ise 18 derece, Sivas'ta ise 15 derece olacak.

Ege genelinde güneşli bir hava olacak ancak rüzgar bir gün daha kuzeyden sert esecek, bu nedenle sıcaklıklar 2-4 derece daha az hissedilecek. Pazartesi günü rüzgarın hafiflemesi bekleniyor. Manisa'da hava 28 derece, Muğla'da 25 derece, Denizli'de 27 derece, Afyonkarahisar'da 20 derece, Bodrum'da ise 29 derece olacak. Bölgede deniz suyu sıcaklığı 20 derece olacak. Akdeniz'de Kahramanmaraş ve Hatay'da ara ara devam edecek yağmur görülecekken, Isparta, Adana ve Mersin'de güneşli bir hava olacak. Adana'da hava 26 derece, Hatay'da 24 derece, Kahramanmaraş'ta ise 25 derece olacak. Lefkoşa ve Girne'de hava açık olacak ve sıcaklık 28 derece olacak.

Meteoroloji’den yeni hafta için uyarı: Hava sıcaklıkları artacak

Karadeniz ve Doğu bölgelerde yağış görülebilir

Karadeniz'de ise Samsun ile Artvin arasında gündüz saatlerinde sağanak yağmur bekleniyor. Batı Karadeniz'de ise parçalı bulutlu bir hava olacak. Yeni haftada ise yağış bölge genelinde etkili olacak. Bolu'da hava 19 derece, Kastamonu'da 17 derece, Samsun'da 18 derece, Trabzon'da ise 15 derece olacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise yağış geçişleri tüm şehirlerde görülecek. Yağışın Adıyaman ile Diyarbakır arasında daha uzun süreli ve şiddetli olması bekleniyor. Erzurum'da hava 10 derece, Malatya'da 20 derece, Gaziantep'te 24 derece, Diyarbakır'da ise 19 derece olacak.

14 Nisan 2024 hava durumu

Meteoroloji’den yeni hafta için uyarı: Hava sıcaklıkları artacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal