THY’den İran kararı: Tahran’a giden uçaklar İstanbul’a dönüyor

İran ile İsrail arasında yaşanan gerilimin ardından Türk Hava Yolları’na (THY) ait olan ve İran’ın başkenti Tahran’a seyreden uçakların İstanbul Havalimanı’na döndüğü öğrenildi.

14.04.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-10:27)

Türk Hava Yolları (THY), İran ile İsrail arasında yaşanan gerilimin ardından Tahran seferli uçakların İstanbul Havalimanı’na döndüğü açıklandı. 

THY uçaklarını geri çağırdı

DHA’da yer alan habere göre; İran'ın İsrail'e düzenlediği dron saldırılarının ardından gerilimin yükselmesi, Türk Hava Yolları'nın (THY) Tahran seferini etkiledi. İstanbul Havalimanı'na dönüş yapan uçak, güvenlik önlemleri kapsamında alınan kararlar neticesinde geri çevrildi. 

THY’den İran kararı: Tahran’a giden uçaklar İstanbul’a dönüyor

Gece saatlerinde İran'ın gerçekleştirdiği drone saldırılarının ardından, olası risklere karşı hava sahasının kapatılmasıyla THY'nin Tahran seferi iptal edildi. İki ülke arasındaki gerginlik, Pegasus Havayolları'nın da seferlerini iki gün boyunca askıya almasına neden oldu.

Diğer şehirlere yapılacak uçuşlar ise hava sahasının durumuna bağlı olarak belirsizliğini koruyor. Şiraz, İsfahan ve Meşhed'e yapılacak seferler, gelişen olaylar doğrultusunda alınacak kararlara göre şekillenecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal