Mana Coin Nedir, Yorumu ve Geleceği Nasıl?

Mana coin şu an güçlü şekilde ilerliyor. Facebook'un açıklamaları ve kendi sponsorluk anlaşmaları sonrası en çok tercih edilen metaverse coinler arasındadır.. Peki, Mana coin geleceği nasıl?

12.11.2021-17:38 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-11:55)

Decentraland (MANA) coin şu an en çok yükselen kripto paralar arasında yer alıyor. Bitcoin ve Ethereum gibi iki devin sallantıya girmesi sonucu Mana başını gösterdi. Facebook’un metaverse atağı sonrası metaverse tokenlera ilgi ve merak inanılmaz derecede arttı. Mana coin de metaverse teknolojisi içinde yer alıyor. Mana coinin geleceği şu an tek ona bağlı değil. Başka etmenler şu an Mana üzerinde çok etkili. Peki, Mana coin yorumları ne durumda? Mana coin nedir?

BİR ARSA İPOTEK VERİLDİ

Her gün farklı Metaverseler'de ilkler yaşanıyor. Decentraland'de sanal arazi almak isteyen bir müşteri için TerraZero Technologies adlı bir firma araziyi mortgage yoluyla satın aldı. Arazi maliyetinin çoğunluğunu sağladığını söyleyen firma, ipotek ve finansman sağlamanın metaverse fikrini geliştireceği kanaatinde.    

AVUSTRALYA AÇIK DECANTRALAND'DE DÜZENLENECEK

Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Djokovic skandalıyla devam ediyor. Uzun süren karantina ve tartışmalar sonucu Djokovic turnuvaya dahil edilmedi. Onun yerine sanal evren Decentraland ile ortaklık kurdu ve metaverse teknolojisine giriş yaptı. Melbourne Park'ın bazı bölümleri, sanal evrende yeniden oluşturuldu. Evrende tenis oynanmayacak, insanlar birlikte tenis turnuvasını izleyebilecekler. Aynı zamanda 1970li yıllara kadar uzanan tenis arşivine de ulaşabilecekler. 


TEKNOLOJİ DEVİ MAĞAZA AÇTI

Güney Kore teknoloji devi Samsung, CES 2022 sunumunda projelerini tanıttı. Samsung 837X adındaki mağazasını Decentraland'e açmaya hazırlanıyor. Tamamen bu metaverse'te kalmayacak olan teknoloji devi, bir süre satışlarını buradan gerçekleştirip piyasayı tartmak istiyor.

MANA COİN'DE SON DURUM

Analistler, Decentraland'in etkileyici ilerleyişi sonrası potansiyelini daha da yüksek görmeye başladı. Analistler, Mana coinin fiyat konusunda oldukça iyimser bakış açısına sahip. Son aylarda kripto paralarda dalgalı hareket izlenirken Mana coin daha istikrarlı bir yükselişe sahip. Aynı zamanda Decentraland evreninde kartopu savaşı başladı. Deneyimin daha gerçekçi olması için gündüz gece döngüsü getirildi.  

YATIRIM ŞİRKETİ ARSA SATIN ALDI

Metaverse kripto paraların belki de en bilineni Mana, yükselişine devam ediyor. Kanadalı şirket Tokens.com, Decentraland'in uçsuz bucaksız diyarlarında yer alan Fashion Street'ten 116 parsellik arazi satın aldığını duyurdu. Şu ana kadarki en büyük arazi satın alımı gerçekleşmiş oldu. Bu satın alımı, 618 bin Mana yani 2.5 milyon dolar civarındadır. Bu yatırımdan sonra coin tarihinin en yüksek noktasına yükseldi. 


GÜVENİLİR Mİ?

Ethereum blockchain'de yazılan Mana, sanal bir yaşam platformudur. Manalar kullanılarak sanal evrende yaşam geliştirip yapılan geliştirmeleri başkalarına satılabiliyor. Facebook'un sanal evrene geçişi, bu kripto para birimini yükseltmiş durumda. Uzmanlara göre Facebook'un temelli olarak sanal evrene geçişi MANA coin için bir dönüm noktası oldu. Mana coin için geleceğin kripto parası söylemleri dolaşıyor.

NEDİR?

Mana coin merkeziyetsiz bir para birimidir. Bitcoin sonrası kripto para borsasında en çok bilinen coin olan Ethereum blok zinciri tarafından desteklenmektedir. Bir sanal gerçeklik platformudur. Kullanıcılar içerik ve uygulamalar oluşturabilir, deneyimler yoluyla para kazanabilirler. Platformun üzerinden yani sanal gerçeklik içinden arsa satın alma ve üzerine inşa etme gibi durumlar söz konusudur. 


Decentraland’deki arazi kalıcı bir şekilde topluluğa ait olunur ve yarattıkları üzerinde tam kontrol sağlamaktadır. Mana, Ariel Meilich ve Esteban Ordano ortaklığında yaratıldı. Mana, her biri NFT ile temsil edilen 90601 adet LAND parselden oluşan sanal gerçekçilik içinde üretimler yapılıyor. Mana arazilerinin satışı durdurulsa da üzerinde üretim yapılması ve geliştirilmesi mümkündür. Mana coinin madenciliği yapılmaktadır. 


YORUMU VE GELECEĞİ

Metaverse alanı henüz çok yeni ama üzerinde yapılan yatırımların arkası kesilmiyor. Her gün onlarca metaverse yatırımı duyuyoruz. Dünyanın en büyük firmaları metaverse işine girmiş durumdadır. Şehirlerin bile metaverse şeklinin ortaya çıkacağı haberleri geliyor. Bu sebeple Mana coin yorum ve geleceği kötü değil. Olumlu görülmesinin sebeplerinden biri, Decentraland’in kullanılabilir ve üzerinde işlem yapılabilir bir sanal gerçeklik sanıyor olması. MANA coin Türkiye’de birçok borsada satın alınabiliyor.


Mana coin metaverse sohbeti ilerlediği kadar kendisi de yükselecek. Balinaların  durumu Mana coin üzerinde büyük bir güce sahip değil. Metaverse sanal gerçekçilik içinde var olması kendi korumacı yapısını kendi yaratması anlamına geliyor.

MANA COIN NE KADAR?

Şu an dünya genelinde 2,6 milyar Mana coin bulunuyor. Piyasa değeri şu an 120.018,640,432 TL seviyesindedir. Son dakika Mana Coin fiyatı yüzde 20 oranında düşmüş durumda. Bir Mana coin şu an 2,80001 dolardır.  Mana coin grafiğine bakıldığında sürekli yükseliş gerçekleştirirken az da olsa durulmuş durumda. ATH'ı Kasım ayında gördü. Mana coinin TL fiyatı şu an 38,00 seviyesindedir. Mana Coin rekorunu 65,63 TL ile görmüştü.  

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUYA AİTTİR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal