Kripto Para Balinaları Kimlerdir?

Kripto para balinaları borsayı sallamaya devam ediyor. En son Shiba Inu borsa balinalardan nasibini almıştı. Peki, en bilinen Bitcoin balinaları kimlerdir?

12.11.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-10:57)

Kripto para haberleri ardı arkası kesilmeden ilerliyor. Kripto paraların yükselip çıkmasına sebep olan birçok sebep vardır. Kripto para yorumları, borsalardaki çalkantılar ve ülkelerin enflasyon açıklamaları kripto paralarda dalga yaratabiliyor. Bu sebeplerin yanında kripto para balinaları denilen kişi ve kurumlar bu sebeplerin en önemlileri arasında geliyor. Sıkça sorulan kripto para balinaları kimlerdir sorusu da yatırım yapan vatandaşların merakının bir göstergesi. Peki, coin balina nedir?

KRİPTO PARA BORSASINDA BALİNA NE DEMEK?

Bitcoin balinaları olarak da bilinen bu kişi ve kurumlar, belli bir kripto paradan büyük miktarda sahip olan ve bu miktar sayesinde paranın değerinde gözle görülür şekilde değişime neden olur. Kripto para balina hareketliliği, yüksek kripto miktarını elden çıkarma sonucu kripto parada anlık yükseliş ve düşüşlere denir. Borsa balinaları kripto parayı manipüle ederler.

KRİPTO PARA BALİNALARI KİMLER?

Balinalar kişi olduğu gibi yatırım fonları ve kuruluşlar da olabilir. Balinalar anında parayı elinde çıkarıp kripto parayı anında düşürebilir. Balinaların altcoin sepeti çeşitli olabiliyor. Shiba Inu balinaların elden çıkmasıyla yüzde 40’a kadar düşmüştü. 


Bu balinalar parayı istediği zaman yükseltip istediği zaman azaltabilir. Bitcoinlerin yüzde 13’ünün 100 kişide bulunduğu tahmin ediliyor. Bu Bitcoin balinalarında 80 milyar dolarlık Bitcoin var anlamına geliyor. Her kripto paranın hacmine göre değişen balinalar, Bitcoin’in sınırlı madenciliğe sahip olması sebebiyle borsayı daha manipüle etme yoluna sahipler. Coin balinaları için en iyi örnek, Amerikalıların en az yüzde 15’ü kripto borsasına olmasına rağmen dünyada sadece 100 kişi Bitcoin’in parasını istediği gibi değiştirebiliyor. 

SHIBA INU DALGALI OLMASININ SEBEBİ BALİNALAR

Balinalar Shiba Inu’nun değerini sallamaktan mutlu görünüyor. Büyük yatırımcılar piyasadaki fiyatları kontrol ederek trendin yönünü değiştirebildiği için artan balina sayısı bir kripto parası için değerlendiği anlamına geliyor. Shiba Inu da yeni bir kripto para olduğu için balinaların istilasına uğramış durumda.

BITCOIN BALİNALARI KİMLER?

Kripto paranın en eskisi Bitcoin, balinalarıyla ünlenmeye devam ediyor. Sınıra sahip olmasından dolayı Bitcoin balinalarının gücü diğer kripto paralarınkinden daha önem arz ediyor. İşte bazı Bitcoin balinaları:


Satoshi Nakamato: Gerçek kimliği hala bilinmeyen Bitcoin’in kurucusunun tahmin edildiği üzere bir milyon Bitcoin’i var. Eğer bu gerçekse Satoshi şu an en çok Bitcoin’e sahip 3. insan konumunda.

Tim Draper: Hali hazırda zengin olan Tim Draper, birçok firma ve şirkete yatırım yapmasıyla biliniyor. Şu an Bitcoinlerin yüzde 15’ine sahip olduğu biliniyor.

Barry Silbert: Digital Currency Group’un CEO’su olan Silbert, şu an CoinDesk’in de sahibi durumunda. Silbert’ın şu an 48 bin bitcoin’i bulunuyor.  

Elon Musk (?): Elon Musk Bitcoin balinası olmasa bile bir kripto paranın balinası olduğu bariz. Sürekli kripto paraları sosyal medyadan manipüle eden Musk, dünyanın en zengin insanı konumunda. Gizemli biri 22 milyar dolarlık Dogecoin’e sahip olduğu tahmin ediliyor. En büyük aday internet üzerinde Elon Musk olarak konuşuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal