İTO Başkanı Açıkladı : Türkiye'ye Tarihi Fırsat Olacak

İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı görevinde bulunan Şekib Avdagiç odanın kasım ayı meclis toplantısında konuştu; Tedarik zinciriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

12.11.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-16:37) İTO Başkanı Açıkladı : Türkiye'ye Tarihi Fırsat Olacak

İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı ( İTO) odanın kasım ayı meclis toplantısında konuşan başkan Şekip Avdagiç’in konuşmalarını yayınladı. Konuşmasında üretimin önemini vurgulayan Avdagiç Türk Ekonomisinin enflasyon , işsizlik , cari açık gibi konularla baş etmesinin temel yolunun üretimden geçtiğini söyledi. Aynı zamanda dünyada yaşanan ekonomik tablonun gelecek adına Türkiye’ye üretim, lojistik gibi alanlarda çok önemli fırsatlar sunacağını  bunu değerlendirmenin tek yolunun hükümet ve özel sektör olarak olabildiğince hızlı hareket ederek dış yatırımcıyı daha çok çekecek ve yatırım ortamını daha iyi hale getirecek çalışmaların yapılması gerektiğini  vurguladı. Konuşmasına "Daha da önemlisi ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli yatırımları selektif olarak etkili şekilde teşvik etmektir." Diyerek devam etti. 

BÜYÜME  HEM DEVAM ETMELİ HEMDE POTANSİYALİ ARTMALI

Şekip Avdagiç "Rekabetin gücü, sürdürülebilirliği ile sınırlıdır. Bu bakımdan Türkiye ekonomisinin, sürdürülebilir büyüme patikasında yol almasını önemsiyoruz. Bu çerçevede ekonomimizin bir yandan mevcut büyüme potansiyelinin artırılması, bir yandan da makul bir oranda büyümenin sürdürülebilirliğinin sağlanması, iş dünyamızın temel beklentisidir." İfadelerini kullanarak ekonominin hem büyüme eğiliminde olduğunu hem de büyüme potansiyalinin artması gerektiğine dikkat çekti. 

TÜRKİYE’YE TARİHİ FIRSATIN KAPILARI ARALANACAKTIR 

Devletin ve özel sektörün enerjisini ,odak noktasını üretime vermesi ile ülkemizin dünya değer zincirinde çok önemli bir noktaya gelebileceğine inandığını söyleyen Avdagiç sözlerine "Yine inanıyoruz ki mevcut konjonktür, küresel tedarik zincirinde güçlü bir hub olmaya odaklanmada, Türkiye'ye her zamankinden daha güçlü tarihi bir fırsatın kapılarını aralayacaktır." Diyerek devam etti. İTO’da çalışan bir görevlinin evrakta usulsüzlük yaptığı iddiaları için meclis üyelerine bilgi veren İTO Başkanı konuyla ilgili hesapları inceleme komisyonunun yaptığı araştırmanın son bulduğunu belirtti. Sunulan raporda ilk buluntularda  usulsüzlük iddialarını doğruladı ve  olayın yargıya taşındığını bundan sonrası için hukuki sürecin devrede olduğunu söyledi ve sözlerine "İTO Yönetimi olarak yolsuzluğun üzerine kararlı bir şekilde gitmemize tam destek veren meclis üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum." Diyerek son verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal