Maaşını Bitcoin ile Alacak! New York Başkanı Eric Adams Kimdir?

New York, 2 Kasım'da belediye başkanını seçti ve kazanan Eric Adams oldu. Demokrat Partili ve Türk dostu olmasıyla bilinen Eric Adams, maaşını artık Bitcoin cinsinden alacak.

28.10.2021-10:06 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:37)

New York’ta seçim gerçekleşti ve New York sakinleri belediye başkanlarını seçmek için sandığa gitti. New York belediye başkanlığı için adaylardan biri de Demokrat Partili Eric Adams'tı. New York’taki Türklerle yakın ilişkiler kuran başkan adayı, resmi olarak seçimi kazandı. Böylece New York'un 110. belediye başkanı oldu. Ayrıca New York'un 2. siyah belediye başkanıdır. Adams, 2018 yılında TURKOFAMERICA Dergisi ve TOA Consulting tarafından "Türkiye Dostu Amerikalılar" ödülüne layık görülmüştü. Peki, Eric Adams kimdir? 

TÜRK DOSTU BAŞKAN ADAYI AMERİKA’DA KAZANDI

2 Kasım Salı günü New York yeni belediye başkanını seçti. New Yok belediyesi için Demokrat Partili Eric Adams ve Cumhuriyet partili Curtis Silwa yarıştı. ABC televizyonunda canlı tartışma programında ikili arasında hakarete varan tartışmalar yaşandı. Birbirlerinin fikirlerini eleştiren ikili, program sonunda birbirlerine başarılar diledi.


Eric Adams ön seçimlerde oyların yüzde 50’sinden fazlasını almıştı. Seçim anketlerinde de kesin kazanan olarak Türk dostu Eric Adams gösteriliyordu. 22 yıl boyunca polis departmanında görev yapan Adams, siyasete atıldı. 2 dönem Brooklyn belediye başkanlığı yapan Adams, Türkler ile iyi ilişki kurmasıyla ünlü. Amerika’nın en gelişmiş şehri olan New York'taki seçimler sonucu Eric Adams belediye başkanı oldu.

NEW YORK BAŞKANI MAAŞINI BITCOIN İLE ALACAK

2 Kasım New York belediye seçimlerini kazanan Eric Adams görevine Ocak ayında başlayacak. Eric Adams, New York'u kripto paranın merkezi yapmak istiyor. Miami belediye başkanı maaşını Bitcoin ile alacağını açıkladıktan sonra Eric Adams da ilk 3 maaşını Bitcoin ile alacağını duyurdu.

TÜRK DOSTU ERİC ADAMS KİMDİR?

1960 yılında New York’ta doğan Adams’ın annesi ev temizlikçisi, babası da alkolikliğiyle ünlü kasaptı. Çocukluğunu fakirlik içinde geçiren Adams’ın 5 kardeşi var. Gençliğinde hırsızlık işlerine karışan Adams, 15 yaşında televizyon çalması yüzünden tutuklandı. Disleksisi yüzünden akademik kariyeri zorlu geçen Eric Adams, New York City’de polislik görevine başladı. 22 yıl boyunca polis departmanında çalışan Adams, Amerika’daki Nation of İslam (İslam Milleti) adlı kuruluşta çalıştı. 

Mike Tyson’ın yakın korumalığını bir süre gerçekleştiren belediye başkanı adayı, 2006 yılında New York eyalet senatosuna girdi. 4 dönem senatörlük yapan Eric Adams 2013 yılında Brooklyn belediye başkanı oldu. Eğitime ve sağlığa önemli yatırım yapan Eric Adams, New York’taki Türklerle yakın ilişkisiyle biliniyor. Kendini küresel lider olarak gören Adams, Türkiye’ye ziyarette de bulunmuştu.


BEŞİKTAŞ KARDEŞ İLÇESİ

8 yıl sürdürdüğü belediye başkanlığı sırasında bölgede yaşayan Türklerle çok yakın ilişkiler kuran Adams, Türklerin ve Türk işyeri sahiplerinin sorunlarını çözmede yardımcı oldu. Adams 2019 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımında Brooklyn’i Amerikan’ın İstanbul’una benzetmiş ve ilçeyi Beşiktaş ve Üsküdar ile kardeş şehir olmasından dolayı kutlamıştı. 2015 yılında Brooklyn, Beşiktaş ve Üsküdar ile kardeş şehir olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal