O Ülkede Bitcoin Yasal Para Olarak Kullanılacak

Son dönemlerde büyük talep gören kripto para birimi Bitcoin dünyada ilk defa bir ülkede yasal para birimi olarak tedavüle girdi.

07.09.2021-13:08 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-16:46) O Ülkede Bitcoin Yasal Para Olarak Kullanılacak

Orta Amerika ülkesi olan El Salvador, sanal para olan Bitcoin’i yasal olarak kullanmaya başladı.

EL SALVADOR BİTCOİN’İ YASAL PARA OLARAK KULLANAN İLK ÜLKE OLDU

El Salvador, sanal para olan Bitcoin’i yasal olarak kullanmaya başlayan ilk ülke oldu. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Bitcoin’nin artık yasal para olarak tüm ülkede kullanabileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz Haziran ayında sanal para birimi olan Bitcoin'in “yasal bir para birimi” olarak tanınmasına ilişkin yasa teklifinin meclise sunulmuştu. Tasarının meclisten geçmesinin ardından ise Bitcoin'i yasal para birimi hale getiren ilk ülke El Salvador oldu.

VERGİLER DAHİ BİTCOİN'LE ÖDENECEK

Bitcoi’in yasal olarak kullanılmaya başlanılmasının ardından ülkede Böylece, ülkede kurumlar ve vatandaşlar vergi ödemelerini dahi kripto para ile yapabilecek.

ÜCRETSİZ BİTCOİN VERİLECEK

Devlet Başkanı Nayib Bukele, resmi Twitter hesabından açıklamada bulunarak ‘salı günü 200 yeni Bitcoin daha aldık. Toplamda piyasa değeri 21 milyon dolar olan 400 Bitcoin var. Hükümetimiz daha fazla kripto para almayı hedefliyor. Vatandaşlarımız kimlik numaraları ile Bitcoin cüzdanı olan Chivo’ya erişebileceklerdir. Hükümetimiz tarafından ülkede kripto para birimini tanıtmak için cüzdanın içerisinde önceden yatırılmış 30 dolar değerinde ücretsiz Bitcoin olacak’ dedi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal