Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Medyadan Enflasyon Hakkında Açıklamada Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Resmi Gazete ’de yayımlanan Orta Vadeli Program ile ilgili kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

07.09.2021-10:40 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-11:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Medyadan Enflasyon Hakkında Açıklamada Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Resmi Gazete’ de yayımlanan ve ekonomide önümüzdeki 3 seneyi kapsayan Orta Vadeli Program'a (OVP) ile ilgili kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

ERDOĞAN SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI: ENFLASYONUN TEK HANELİ RAKAMLARA İNMESİNİ BEKLİYORUZ

 Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Programda Türkiye'nin ekonomide hedefleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda ‘ Orta Vadeli Program Türkiye’ye milletimize hayırlı olsun. Ekonominin yıllık ortalama 5,3 oranında büyümesini, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, ihracatın 3 yılın sonunda 250 milyar doları aşacağını düşünüyoruz. Program dönemi sonunda cari işlemler açığının milli gelire oranının yüzde 1 seviyesine gerilemesini, merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 2,9 olarak gerçekleşmesini, faiz dışı dengenin yüzde 0,3 fazlaya dönmesini bekliyoruz. Enflasyonun ise kalıcı olarak tek haneli seviyelere inmesini öngörüyoruz. Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal