Terra Luna Coin Nedir, Yorumu ve Geleceği Nasıl?

İşleyişi açısından diğer kripto paralardan farklı olan Luna coinin güvenilir olup olmadığı tartışılıyor. Stablecoin ve farklı bir coini daha bulunan Terra, son zamanların en çok kazandıran parası olarak öne çıkıyor.

03.12.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:34)

Birçok kripto para, dünyadaki finansal sistemi değiştirmek adına yola koyuluyor. White Paperlarında okunacağı üzere her para şu anlık alternatif, ileride anapara olma derdinde. Terra Luna coin de bunlardan biri. Terra, sadece aktif paraya değil; en büyük altcoin olan Ethereum’a da rakip olma derdinde. 

TERRA LUNA COIN NEDİR?

Terra, küresel bir ödeme yöntemi olarak stablecoin sistemini kullanan Ethereum tabanlı bir blok zinciri protokolüdür. Terra Luna, meme coinler gibi yükselip durma trendine girmek istemeyen Luna, daha çok stabil bir fiyat performans üzerine kuruludur. Fiyatları öngörülebilirdir. Terra, bir blok zincir projesidir. Bu para birimi, yaratılan algoritma aracılığıyla ABD dolarına sabitlenmiştir. Ethereum ve diğer paralar gibi volatilite temelli değildir ve anca küçük oynamalara izin verir. Terra, bu volatiliteyi azaltmayı amaçlamaktadır. Terra bir nevi kripto paralar ile geleneksel paralar arasına köprü çekmiştir. TerraUST tokeni basmak için, bellir bir Luna miktarı yakılır. TerraUST alınıp Luna yakılması, direkt olarak denge kurmayla alakalıdır.


TERRA AĞI NEDİR?

Terra projesi, 2018 yılının Ocak ayında Daniel Shin ve Do Kwon tarafından kurulmuştur. Terra Coin, protokolün kullandığı stable coinler için piyasaya sürüldü. Terra ağında Güney Kore parası desteklenmektedir. Aynı zamanda IMF tarafından üretilen Özel Çekme Hakları para birimini desteklemesi sayesinde diğer paralarla fiyat istikrarını düzenliyor.

LUNA GELECEĞİ

Küresel ödeme sistemi vizyonuyla piyasaya giriş yapan ve kısa sürede yukarılara tırmanan Luna, Ethereum tabanlıdır. Ethereum tabanlı ve stablecoin fikriyle yola çıkan Luna, yükselişini bunlara borçlu. Birbirinden farklı para birimlerini sabitlemiş durumdadır. 2 gündür aşırı derecede yükselen Luna Coin’in yükselmemesi için pek bir sebep görünmüyor. Luna şu an 0,008817 dolar üzerinden ilerliyor. Luna için 20 milyar dolar değere çıkması bekleniyor. 


LUNA GÜVENİLİR Mİ?

Luna merkez bankası gibi ilerleyen nadir kripto paralardandır. Terra protokolü üzerinden ilerler ve Ethereum blok zincirine bağlıdır. Paranın yaratıcılarından birinin uzun süre Microsoft gibi güvenilir bir şirkette çalışması, parayı güvenilir kılıyor. Luna şu an en büyük 12. Kripto para olmuş durumdadır. Luna’nın kripto parada inovasyona gitmesi de güvenilirlik için önemli bir gelişmedir.

TERRA LUNA FİYAT NE KADAR?

Terra  52,94 dolar civarında ilerlemektedir. Türk lirası olarak 712,18 TL'dir. 

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK YATIRIMCIDADIR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal