Solana Geleceği ve Yorumu Nasıl?

Ethereum ve Bitcoin'e rakip olan Solana, güçlenerek ilerliyor. Kripto para borsasındaki düşüş sonrası tekrardan yükseliş ortaya çıktı. Borsanın geleceği tartışılıyor. Peki, Solana nedir?

27.11.2021-14:37 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-12:21)

Bitcoin ve Ethereum, kripto para borsasının iki devi olarak karşımıza çıkıyorlar. Bitcoin’in sınırlı yapısıyla birlikte yatırımcıların en gözde kripto parası olmayı sürdürüyor. Ethereum ise Bitcoin’e alternatif olarak ortaya çıkmış ve merkeziyetsiz finans sistemiyle herkesi kendine çekmişti. Solana da Ethereum’a rakip olmuş durumda. Birçok analistin Ethereum’u geçeceğini ön gördüğü Solana, Ethereum’dan daha hızlı üretim yapıyor ve daha düşük maliyete sahip. Peki, Solana nedir? Solana fiyatı ne kadar? Solana güvenilir mi?

SOLANA NEDİR?

Solana merkeziyetsiz finans sistemini kullanan bir kripto para birimidir. Solana açık kaynaklıdır ve halkın kullanımına direkt olarak açıktır. Kripto paraların doğasındaki gibi dönemin ruhuna alternatif getirmek için ortaya çıkan Solana, İsviçre merkezlidir ve Mayıs 2020 yılında hizmete alınmıştır. Şu an en hızlı üretime sahip paralardan biri olan Solana, Ethereum’dan 3 bin kat daha güçlüdür. PoH (Proof of History) işlemlerin kronolojisini doğru şekilde koruyan bir sistemdir ve Solana gücünü buradan alır. 


Solana, saniyede 70 bin işlemden fazla işlem görebilecek kapasiteye sahiptir ve düşük fiyat sayesinde daha çok yatırımcı çekmektedir. Ethereum’a rakip olmasının sebeplerinden biri de budur.  Bant genişliği ve işlem maliyetinin ucuzluğu Solana’nın alametifarikasıdır. Bu sebepten ötürü herkesin yeni favori altcoini olarak dikkat çekiyor. Projenin başında Anatoly Yakovenko yer alıyor. İsviçre merkezlidir. 

SOLANA NEREDEN ALNIIR? 

Birçok kripto para borsasının tartışmasız en çok satılan paralarından olan Solana, neredeyse her yerde listelenmiştir. BtcTurk, Binance ve daha birçok borsadan Solana alımı yapılabilir.


SOLANA YORUM

Solana’nın para yakımının yakın olduğu tahmin ediliyor. Yakım demek, dolaşımda olan paraların yakımı sonucu birim olarak olarak paranın değer kazanmasıdır. Jetonlar yakıldığında fiyat da yükseliyor. Geçmiş kanıtı, işlem işleme birimi, blok zinciri depolaması gibi birçok özellikle Solana, yatırımcıların güvendiği kripto paralardandır. Ethereum’un yeni gelecek olan güncellemesinin de sıkıntılara sahip olması nedeniyle Solana’nın Ethereum’u gelecekte geçme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Solana ekşi sözlük ve birçok forumda söz konusu olmaya devam ediyor.

SOLANA GÜVENİLİR Mİ?

Solana, kendini hızlı üretim ve getirdiği güven duygusu verecek yenilikler sayesinde kendi yatırımcı kitlesini buldu. Birçok metaverse coinin Solana blok zincirini tercih etmesi ve NFT sektöründe Solana blok zincirinin kullanılması da paraya güvenilirlik verir. Star Atlas gibi metaverse temelli kripto paraların da Solana’yı tercih etmesi kripto parayı güvenilir yapıyor. İsviçre çıkışlı olması da bu duruma artı sağlamaktadır.


SOLANA GELECEĞİ

Solana’nın lakabının “Ethereum katili” olması her şeyi özetliyor. Solana, Ethereum’un yapamadıklarını yapıp ilk Ethereum’u tahtından alıp sonra Bitcoin’e göz diken bir ruha sahiptir. Yukarıda özetlediğimiz gibi hızlı ve düşük ücretli madencilik imkanı sebebiyle Solana’nın geleceği çok parlak gözüküyor. Analistler sürekli olarak bu duruma işaret etmektedir. En son yapılan araştırmalara göre Solana ağında gerçekleşen işlemler, iki Google aramasından daha düşük enerji harcıyor. Çevreciliğin şu an tüm hükümetlerin ana konusu olması dolayısıyla Solana’nın az enerji tüketmesi onun geleceğin yıldızı olmasını sağlıyor.

SOLANA KAÇ DOLAR?

Solana fiyatı çıktığından beri yükseliyor. Bitcoin ve Ethereum direnç kısmında azcık yalpaladılar ve yeni Koronavirüs varyantı sebebiyle değer kaybettiler. Solana bu durumdan  yara alarak kurtuldu. Solana şu an bin 526 TL’dir. Solana dolar kurunda 112,790’e satılıyor. 

NOT: BU İÇERİK YATIRIM AMAÇLI DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUDADIR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal