17.05.2021-16:19 (Son Güncelleme:25.12.2021-15:01)


1

VITALIK BUTERIN KİMDİR?

VITALIK BUTERIN KİMDİR?

Ethereum'un kurucusu olarak hayatımıza giren Vitalik Buterin, 31 Ocak 1994 yılında dünyaya geldi. Bilgisayar bilimci Dmitry Buterin ve Natalia Ameline'in çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Vitalik, ailesiyle birlikte 6 yaşında Kanada'ya yerleşti.



2

Kanada'da ilkokul eğitimine başlayan Vitalik, zekasıyla dikkat çekti ve 3. sınıftayken üstün zekalı çocuklar için eğitim sınıfına yerleştirildi. Liseyi Kanada'nın Ontario eyaletinde bulunan Toronto şehrindeki özel Abelard School'da lise hayatına başladı. Küçük yaşta bilgisayar, ekonomi, programlama gibi konularla ilgilenen Vitalik Buterin, genç yaşta kripto para işine merak saldı.



3

Üniversitedeyken ileri seviye kurslar almaya başlayan Vitalik, okulda kriptografi uzmanı ve eski yönetim kurulu başkanı Ian Goldberg'in asistanlığını yaptı. 2013 yılında kodlamaya dair yeteneklerini geliştiren Vitalik, o yılın sonunda Kanada'ya dönüş yaptı. Ethereum'u kurmak için çalışmalara başlayan girişimci, Ethereum'u müşteriler daha iyi anlasın diye bir white paper (yönerge) yayınladı. Sonraki sene Thiel Fellowship'ten 100 bin dolar burs alan Vitalik Buterin, okulu bırakıp tüm ağırlığını Ethereum'a verdi.



4

ETHEREUM NEDİR?

ETHEREUM NEDİR?

Merkeziyetsiz ve açık kodlu bir blok zinciri olarak Ethereum 2015 yılında hayatına başladı. 11.9 milyon coin "ön madenciliği" ile önceden üretilerek Ethereum kuruldu. Bu kripto para birimi, cüzdanlar arası transfer edilebilir ve madencilik hesaplamalarını karşılamak için kullanabilir. Altcoin olarak düşünülse de Ethereum daha çok blockchain teknolojisini geliştirmek için yapılmış bir girişimdir. Bitcoin'den sonra en çok işlem gören ikinci kripto para birimidir.



5

Vitalik Buterin Ethereum hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Eğer kripto paralar ile dünyada bulunan değerli kaynakları karşılaştırıyorsak ve Bitcoin'i ALTIN, Litecoin'i GüMüŞ olarak kabul ediyorsak, Ethereum PETROL'dür. çünkü Ethereum'un altında yatan teknoloji dünyanın internet sistemindeki enerji kaynağı olacaktır. Dünyada petrol nasıl bir çok sektör ve teknolojide kullanılıyorsa Ethereum teknolojisi için de aynı şey geçerlidir. Bu nedenle biz Ether'i ‘kripto yakıtı olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak.”



6

VITALIK BUTERIN SERVETİ NE KADAR?

VITALIK BUTERIN SERVETİ NE KADAR?

Rus - Kanadalı girişimci ve Ethereum'un sahibi Buterin'in net servetinin bir milyar dolar olduğu biliniyor. Vitalik tahminen 335 bin Ether'e sahip. Buterin'İn 505 milyar SHIB coinine sahip olduğu da biliniyor. Girişimci, 12 Mayıs 2021 tarihinde Hindistan'ın Koronavirüsle mücadelesi için bir milyar değerinde Shiba Inu bağışladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR