Maç Sona Erdi! Galatasaray 4-2 Marsilya

UEFA Avrupa Ligi E grubunda yer alan temsilcimiz Galatasaray, NEF Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmada Fransız ekibi Marsilya'yı konuk ediyor.

23.11.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-22:36) Maç Sona Erdi! Galatasaray 4-2 Marsilya

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Galatasaray : Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Mbaye Diagne.

Marsilya : Lopez, Lirola, Saliba, Peres, Caleta-Car, Gueye, Kamara, Guendouzi, Gerson, Milik, Dieng

İKİ TAKIM ARASINDA

Galatasaray ve Marsilya’nın Avrupa kupalarındaki tek karşılaşması golsüz eşitlikle sonuçlandı (2021/22 Avrupa Ligi grupları).
Avrupa kupaları tarihinde dört farklı Fransız takımını mağlup eden Galatasaray'ın (Bordeaux, Monaco, Nantes ve PSG) ön elemeler hariç daha fazla temsilcisini mağlup ettiği sadece iki ülke bulunuyor: İtalya ve İspanya (5'er).

Marsilya, Türk takımlarına konuk olduğu beş Avrupa kupası maçında galibiyetle tanışamadı (2M 3B, ön elemeler dahil).
Avrupa kupalarında oynadığı son dört maçta yenilmeyen Galatasaray (2G 2B; ön elemeler hariç), Ekim 2012–Mart 2013 arasından bu yana en uzun serisini yaşıyor (4G 2B).

Marsilya, Avrupa kupalarında oynadığı son 18 karşılaşmada sadece bir galibiyet alırken bu karşılaşmaların yarısında gol atamadı (5B 12M).

Bu sezon Avrupa Ligi’nin en az gol yiyen takımı olan Galatasaray (1), bu turnuvanın grup aşamasında oynadığı 10 maçta sadece bir mağlubiyet aldı (6G 3B) ve bu karşılaşmaların hiçbirinde rakibine iki gol şansı vermedi.

Avrupa Ligi’nin grup aşamasında oynadığı dört maçın hepsini beraberlikle tamamlayan Marsilya, bu süreçte en fazla topa sahip olan (%65.4) ve rakiplerine en az şut şansı veren (26) takım. Daha önce sadece Juventus (2010/11) ve St Etienne (2014/15) grup aşamasında oynadığı ilk beş maçı beraberlikle tamamladı.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlar Marsilya'dan (6; 3-3) daha az gole sahne olan tek takım Galatasaray (4; 3-1).

Avrupa Ligi’nin 2021/22 sezonundaki topa sahip olma yüzdesi en yüksek takım olan Marsilya (%65.4), aynı zamanda en yüksek pas yüzdesine sahip ekip konumunda (%89.6).
Galatasaray’ın bu sezon Avrupa Ligi gruplarında kaydettiği (kendi kalesine goller hariç) iki golden birine imza atan Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı formayla en fazla şut çeken (9) ve rakip ceza sahasında topla buluşan (14) isim.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde hiçbir oyuncu Cengiz Ünder'den daha fazla şutla (7) ve şut pasıyla (6) biten top taşıma yapamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal