Maç Sona Erdi! Olympiakos 1-0 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi D grubunda temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos ile karşı karşıya geliyor.

23.11.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-00:54) Maç Sona Erdi! Olympiakos 1-0 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Olympiakos : Vaclik, Lala, Papastathopoulos, Cisse, Reabciuk, M'Vila, Camara, Masouras, Camara, Onyekuru, El Arabi.

Fenerbahçe : Berke Özer, Bright Osayi-Samuel, Tisserand, Kim Min-Jae, Filip Novak, Mert Hakan Yandaş, Jose Sosa, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Mergim Berisha, Diego Rossi.

İKİ TAKIM ARASINDA

Olympiakos, Avrupa kupalarında Türk rakiplerine karşı oynadığı son üç karşılaşmanın hepsini kazandı (2019/20'de vs Başakşehir x2 & 2021/22'de vs Fenerbahçe).
Avrupa kupalarında oynadığı yedi maçın ikisini kazanabilen Fenerbahçe (2B 3M; ön elemeler hariç), iki galibiyetini de gol yemediği iki karşılaşmada aldı (1-0 vs Zenit & 3-0 vs Antwerp).
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Yunanistan takımlarına konuk olduğu tek maçta Panathinaikos'a 4-1 mağlup oldu (2002/03 UEFA Kupası).
Avrupa kupalarında Türk takımlarını konuk ettiği dört maçı da kaybetmeyen Olympiakos (2G 2B), aldığı galibiyetlerde 2+ gol sevinci yaşadı ve kalesinde gol görmedi (3-0 vs Galatasaray & 2-0 vs Başakşehir).
Avrupa Ligi’nde oynadığı son iki maçı kaybeden Olympiakos, Mart 2012-Şubat 2015 arasındaki dört karşılaşmalık mağlubiyet serisinden bu yana ilk kez üst üste üç yenilgi alma tehlikesiyle karşı karşıya.
Avrupa Ligi’nde oynadığı son deplasman maçını kazanan Fenerbahçe, 2012'den bu yana üst üste iki dış saha galibiyeti alamıyor.
Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında Napoli ve Lyon’un arkasından en fazla gol beklentisi yakalayan takım olan Fenerbahçe (10.8 xG), sadece altı gol kaydedebildi ve bu alandaki en yüksek negatif farkın sahibi (-4.8).
Fenerbahçe orta sahası İrfan Can Kahveci, Avrupa kupalarında görev yaptığı son dört maçta (Başakşehir ve Fenerbahçe formalarıyla) beş golde pay sahibi oldu (3 gol & 2 asist).
Avrupa kupaları tarihinde Olympiakos formasıyla Youssef El-Arabi'den (11) daha fazla gol atan sadece üç isim bulunuyor: Nikos Anastopoulous (14), Predrag Djordjevic (13) ve Konstantinos Mitroglou (13).
UEFA Avrupa Ligi'nde görev yaptığı son maçta Antwerp'i 3-0 mağlup eden Vitor Pereira, bu turnuvada üst üste iki galibiyet alamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal