Maç Sona Erdi! Fatih Karagümrük 1-1 Fenerbahçe

Süper Lig'in 18. haftasının kapanış karşılaşmasında ligin formda ekiplerinden Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

17.12.2021-14:53 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-22:05) Maç Sona Erdi! Fatih Karagümrük 1-1 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ


Fatih Karagümrük : Viviano, Zukanovic, Burak, Caner, Hedenstad, Biglia, Adnan Uğur, Ahmed Musa, Karamoh, Bertolacci, Pesic.

Fenerbahçe : Berke, Nazım, Kim Min-jae, Szalai, Novak, Sosa, Mert Hakan, Pelkas, İrfan Can, Mesut Özil, Valencia.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN KARŞILAŞMALAR

Fatih Karagümrük'ün geçen sezon iki Süper Lig maçında da mağlup olduğu iki rakibinden biri Fenerbahçe'ydi (diğeri Trabzonspor).

Süper Lig tarihinde Fatih Karagümrük'e rakip olduğu ilk iki maçta puan kaybeden Fenerbahçe (1B 1M), daha sonraki sekiz karşılaşmanın yedisinden galip ayrıldı (1B).

Fatih Karagümrük'ün Süper Lig tarihinde iç sahada mağlup edemediği takımlar arasında en fazla ağırladığı rakibi Fenerbahçe (2B 3M).

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Fatih Karagümrük, üst üste 3+ iç saha yenilgisini en son Aralık 1961-Ocak 1962 arasında aldı (5M).

Deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan Fenerbahçe (2G 1B 4M), 2013/14'ten (8 maç) bu yana tek sezonda daha uzun bir seri yaşamıyor. O sezonki sekiz karşılaşmalık süreçte sarı-lacivertli ekibin kalesini, şu an Fatih Karagümrük'ü çalıştıran Volkan Demirel koruyordu.

Bu sezon öne geçtiği Süper Lig maçlarında 7 puan kaybeden Fenerbahçe, 2020/21'in tamamında bu şekilde 5 puan bırakmıştı.

Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'den (166) daha fazla önde top kazanan (rakip kaleden itibaren ilk 40 metre) tek takım Altay (175). Fatih Karagümrük ise aynı bölgede kaybettiği toplar sonucunda kalesine en fazla şut gelen ekip konumunda (32).

Süper Lig'de görev yaptığı son iki maçta birer gole doğrudan katkı sağlayan Caner Erkin (1 gol & 1 asist), tek sezonda üst üst üç karşılaşmalık bir seriyi en son Temmuz 2020'de yakalamış ve o süreçteki son tabela katkısını Fenerbahçe karşısındaki asistiyle yapmıştı (Beşiktaş formasıyla).

Süper Lig'de çıktığı son iki maçta da birer gol atan Mesut Özil, kariyerinde ilk kez üst üste üç karşılaşmada gol sevinci yaşamak istiyor.

Volkan Demirel, Süper Lig tarihinde Fatih Karagümrük'ün başında görev yapan 15 teknik direktör arasında, çıktığı ilk iki maçtan galip ayrılan ilk isim olmak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal