Lütfi Özkök: Portreler Sergisi Sanatseverlerle

İstanbul Modern, “Lütfi Özkök: Portreler” adlı fotoğraf sergisini online erişime açtı.

15.05.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-12:18) Lütfi Özkök: Portreler Sergisi Sanatseverlerle
Coronavirüs nedeniyle bir çok etkinlik dijital ortama taşınmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Modern, “Lütfi Özkök: Portreler” adlı fotoğraf sergisini online erişime açtı.

Edebiyat ve sanata yön veren 80 ismin fotoğrafının yer aldığı sergi yazar ve sanatçı portreleri ile uluslararası alanda tanınan fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkök tarafından çekildi.

Lütfi Özkök’ün hayatına dair bir belgesel, sergi metinleri, ses kayıtları, belge ve görsellerin eşlik ettiği, izleyiciyi portre fotoğrafın sunduğu anlamlar üzerine düşünmeye davet eden sergi bir döneme tanıklık etmemizi sağlıyor.

Özkök'ün torunu Anna Juhlin'in Stockholm Tempo Belgesel Film Festivali'nde genç yönetmenler dalında birincilik kazandığı ve dedesinin yaşamını anlatan

Sanal turda sanatçının torunu Anna Juhlin'in dedesi Lütfi Özkök'ü anlattığı ve Stockholm Tempo Belgesel Film Festivali'nde genç yönetmenler dalında birincilik kazandığı Fil Gibi Evdeki Şair adlı 2010 tarihli belgesel de sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide; Sait Faik’ten Albert Camus’ya, Nazım Hikmet’ten René Char’e, Henry Miller’dan T.S. Elliot’a kadar bir çok usta ismin portresi yer alıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal