Livorno Limanı Çalışanları İsrail'e Satılacak Silahları Gemiye Yüklemedi

İtalyan işçilerden takdir edilecek bir hareket geldi. Livorno Limanı’na gelen kargo gemisinin İşgalci İsrail’e silah taşıyacağını öğrenen işçiler, gemiye yükleme yapmayı reddetti. Liman işçileri, İsrail’in saldırılarına suç ortaklığı yapmamak için silahları yüklemeyeceklerini bildirdi.

16.05.2021-14:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2021-14:36) Livorno Limanı Çalışanları İsrail'e Satılacak Silahları Gemiye Yüklemedi

Katil İsrail, mazlum Filistinlilere kadın,çocuk demeden zalimce saldırmaya devam ederken, dünyanın birçok yerinden bu katliama tepkiler çoğalıyor. 


GREVE BAŞLADILAR 

Livorno Limanı’na yanaşan Asiatic Island adlı geminin İsrail'e silah ve patlayıcı taşıyacağından haberdar olan liman işçileri, yükleme yapmayı kabul etmeyeceğini söyleyip greve başladı. 

‘SUÇ ORTAĞI OLAMAYIZ’ 

İşçilerin bağlı olduğu sendika tarafından gelen açıklamada, ‘Livorno liman işçileri ile bir farkındalık kampanyası başlattık. Olan bitenlere gözlerimizi kapatamaz veya daha da kötüsü Filistinlilere yönelik katliamlarda suç ortağı olamayız’ denildi. İşçilerin bu tutumuna ilişkin konuşan İtalyan siyasetçi Nicola Fratoianni, ‘Liman işçileri bu felaket günlerde olup bitenlere suç ortaklığı yapmamak için silah yüklemeyeceklerini duyurdular. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal