Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno fiyat? Lamborghini Veneno kaç basar? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

09.05.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-17:27) Lamborghini Veneno

İlk olarak Lamborghini’nin Veneno modeli; tam manasıyla hız, adrenalin, lüks tasarım ve heyecan ile de nitelenebilecek süper bir otomobil olarak dizayn edilmiştir. Karbon fiber özelliğinde tasarlanmış olan bu süper makine, oldukça hafiftir. Sadece 9 adet üretilecek olan Veneno, 750 beygir gücüne çıkabilen oldukça güçlü bir otomobildir. 6.5 litrelik V12 motor ve 7 vitesli ISR şanzımanı ile meraklıları karşısına çıkan otomobilin üstün özellikleri bunlarla da yetinmiyor. 0-100 performansını yalnızca 2.9 saniyede sergileyen bu inanılmaz aracın yapabileceği hız limiti ise saatte 355 kilometre olarak tasarlanmış.

Çift kişilik dizayn edilmiş otomobilin açılıp kapanabilir koltukları da Lamborghini’nin patentli Forged Composite adlı sentetik kompozit materyali tercih edilerek üretilmiş. İşte tüm bu muhteşem özelliklere sahip olan Lamborghini Veneno’nun adının verilmesinde ise Lamborghini’nin tüm araçlarında sürdürmüş olduğu boğa adları kullanma geleneğini bu aracın adında gene görüyoruz. Zira Veneno, dünyadaki en güçlü ve en saldırgan boğalardan biri olan efsanevi bir boğanın adı olarak geçiyor. 1914 senesinde ünlü bir boğa güreşçisi olan Jose Sanchez Rodriguez tarafından ölümcül yaralanan bu boğanın adı, Lamborghini’nin Veneno adlı aracına ilham kaynağı olmuştur.

Netice olarak, özelliklerini sizlere de aktarmış olduğumuz bu otomobil kısıtlı üretim olarak tasarlanmış olup, 5.3 milyon dolar olarak duyurulan fiyatıyla satışa çıkacak. Gerçekten dudak uçuklatacak bir değere sahip olan Veneno, bu fiyatına karşın eminim ki Lamborghini aşığı olan zengin insanlar tarafından piyasaya çıkar çıkmaz satın alınacak. Sonuç olarak, sizin de milyon dolarlarınız olsa idi, bu harika spor otomobili hiç düşünmeden satın almak istemez miydiniz? Çünkü süper otomobil Veneno, sahip olduğu özellikler bakımından hiç kuşkusuz fiyatının hakkını veriyor, diye düşünüyorum.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal