Kyrie Irving Çıldırdı! NBA’ye Karşı İsyan Etti

30 Temmuz'da Orlando'da devam edecek olan NBA her geçen gün yeni bir tartışmayla gündemde yerini alıyor.

18.06.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-13:49) Kyrie Irving Çıldırdı! NBA’ye Karşı İsyan Etti

Brooklyn Nets’in basketçisi Kyrie Irving’in öncülük ettiği bazı NBA sporcularının ligin devam etmesiyle alakalı tedirginliklerini belirtmesi üzerine işler kızıştı. Sakatlığı olan John Wall’un “Eğer oynuyor olsaydım, Orlando’daki devam edecek lige katılmazdım” açıklaması da Amerika’daki kavgayı ateşledi.

New York Daily News'dan Stefan Bondy‘nin yaptığı habere göre NBA Oyuncular Birliği (NBPA) başkan yardımcısı Kyrie, basketçilere kendi liglerini kurmayı önerdi.

George Floyd’un polis tarafından katledilmesinin sonrasında ülkede devam eden protestoların arka planda kalacağına dikkat çeken Kyrie Irving ile bazı basketçiler NBA’in devam etmesini istemiyor.

Irving, ESPN’e ayrıca olarak verdiği demeçte ise şu cümleler yer aldı;

“Topluluklarımızda görmezden gelmeye devam eden ırksal adaletsizlikleri kabul etmeyeceğiz. Sağlığımız ve refahımız söz konusu olduğunda karanlıkta tutulmayacağız. Tarihsel olarak sağlam kararlar almamızı engelleyen finansal beklentileri görmezden gelmeyeceğiz.

Bu durum münferit oyuncular, sporcular veya eğlence sektöründekilerle ilgili değil. Bu, değişim için bir araya gelen güçlü erkek ve kadın grubumuzla ilgilidir. İlgili alanlarımız var, ancak tüm bu sistemin asıl amacı olan kötüye kullanma konusu üzerinden dikkatleri çekmek için susup oynamaya devam etmeyeceğiz.”

PERKINS’TEN IRVING’E YAYLIM ATEŞİ

Eski NBA sporcusu Kendrick Perkins, Brooklyn Nets oyuncusu Kyrie Irving’e ESPN kanalında hakaret içeren cümleler söylerken, Twitter’da da küfür etti!

Irving’in konferans konuşmalarında yer alıp, telefondaki oylamalarda oynamak istediğine ilişkin oy verdiğini aktaran Perkins, “Kyrie Irving’in beynini alıp bir kuşa taksanız, bilin bakalım o kuş ne yapar? Tersten uçar. Çünkü Kyrie’nin şu anda kafası karışık” diyerek yıldız oyuncunun liderlik vasfının olmadığını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal