Kuzey ve Güney Kore Arasında Tarihi Buluşma!

Kuzey Kore ve Güney Kore basketbolda 15 yıllık aranın ardından mücadele edecek. Güney Kore Kadın ve Erkek Milli Takımları, hazırlık karşılaşmaları yapmak adına Kuzey Kore'ye gitti.

03.07.2018-17:31 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-17:32)

Kuzey ve Güney Kore arasında dostluk rüzgarları esmeye devam ediyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un en sevdiği spor olan basketbolda, iki ülke arasındaki bağı kuvvetlendirecek bir gelişme meydana geldi. Güney Kore Kadın ve Erkek Basketbol Milli Takımları, Kuzey Kore Kadın ve Erkek Basketbol Milli Takımları ile hazırlık maçı oynamak için Pyongyang’a gitti.

Havaalanında alkışlarla karşılanan Güney Kore kafilesinde Birleştirme Bakanı Cho Myoung-Gyon'un dışında, 50 erkek ve kadın basketbolcu yer alıyor. İki ülke takımları toplam 4 karşılaşma oynayacak. Bu karşılaşmaların bazılarında kadrolar karma takımlardan oluşturulacak.

İki ülke milli takımları arasında basketboldaki son karşılaşma 2003 yılında oynanmıştı. 4 Temmuz tarihinin Kuzey ve Güney Kore arasında imzalanan birleşme mutabakatının 46. yıldönümü olmasından dolayı o gün oynanacak dostluk maçı sembolik bir önem teşkil ediyor.

ASYA OYUNLARI’NDA ORTAK TAKIMLA MÜCADELE EDECEKLER

Kuzey ve Güney Kore son olarak Ağustos ayında Endonezya'da düzenlenecek Asya Oyunları'na kano, kürek ve kadın basketbol kategorilerinde ortak takım kurarak katılacaklarını açıklamıştı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Güney Kore Birleştirme Bakanı Cho, oyunların Kore Yarımadası'nda barışı daha da arttırmasını umduğunu ifade etti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal