Kuruluş Osman Aya Nikola Kimdir, Tarihte Nasıl Öldü?

Ekranlara yeni sezonuyla geri dönüş yapan Kuruluş Osman'da, Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna kadar gerçekleşen süreç konu alınıyor. Yeni sezonda Aya Nikola karakterinin diziye katılmasıyla tarihteki yeri araştırma konusu oldu. Peki, Kuruluş Osman Aya Nikola kimdir? Aya Nikola nerede?

08.10.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-14:29) Kuruluş Osman Aya Nikola Kimdir, Tarihte Nasıl Öldü?

Ekranlara yeni sezonuyla geri dönüş yapan Kuruluş Osman'da, Aya Nikola karakterinin diziye katılmasıyla tarihteki yeri araştırma konusu oldu. Tarihi dizi Kuruluş Osman Aya Nikola, izleyenleri tarafından araştırılıyor. Dizinin yeni sezonunda Osman Bey'in düşmanı rolünü üstlenecek karakter Türk Beyini saf dışı bırakmak için elinden gelen her şeyi yapacak. Peki, Kuruluş Osman Aya Nikola kimdir? Aya Nikola gerçekte var mı, tarihteki önemi nedir?

AYA NİKOLA KİMDİR? İŞTE TARİHTEKİ YERİ

Aya Nikola ile ilgili kaynaklarda farklı iddialar yer alıyor. Bazı kaynaklarda Aya Nikola'nın İnegöl tekfuru olduğu bilgisi bulunurken; bazı kaynaklarda aziz olarak bilinmektedir. Aya Nikola, kendisine nispet edilen pek çok mucize nedeniyle Hıristiyanlar açısından belli başlı azizlerden olarak kabul edilmektedir. Aya Nikola adına kurulmuş çok sayıda şehir ve kilise bulunuyor.

AYA NİKOLA MANASTIRI NEREDE?

Kıyıköy Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Kasabası Papuçdere yolu üzerinde güney yamaçta, kasabaya 700 metre mesafededir. Bizans Dönemi kaya manastırlarının en iyi örneklerindendir. Zemin katta kilise, daha aşağıda ayazma, üst bölümde ise keşişlere mahsus bölümler bulunmaktadır.

KARAKTERİ CANLANDIRAN ERKAN AVCI KİMDİR?

Erkan Avcı 1 Ocak 1982'de Diyarbakır'da dünyaya geldi. Mimar Sinan Üniversitesi'ni bitiren başarılı oyuncu, Karadayı dizisinde (Barut) Necdet Güney isimli karakteri canlandırarak ün kazandı.

Zenne filminde oynadığı 'Ahmet' rolüyle 2011 yılı, 48. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Erkan Avcı 2018'de fenomen dizi Çukur'un kadrosunda yer almıştı. Şampiyon dizisiyle de seyirci karşısına çıkmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal