İYİ Parti’de yeni dönem başlıyor: Seçimde hangi isim ön planda?

Yerel seçimlerde hezimet yaşayan İYİ Parti’de Meral Akşener’in yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını açıklaması sonrasında bugün yapılacak kurultayda hangi ismin ön planda olacağı merak konusu oldu. Detaylar haberimizde…

27.04.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 27.04.2024-16:58) İYİ Parti’de yeni dönem başlıyor: Seçimde hangi isim ön planda?

İYİ Parti’de bugün ATO Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçimi için Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kodaz mücadele edecek. Mevcut genel başkan Meral Akşener’in aday olmayacağı kurultayda adaylardan birinin 1302 kayıtlı delegenin çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor.

Seçimde hangi isim ön planda?

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; ilk turda hiçbir adayın gerekli çoğunluğa ulaşması beklenmiyor. İyi Parti'nin genel başkanlık yarışında, Akşener'in desteklediği Dervişoğlu ile Koray Aydın arasında bir rekabet yaşanması öngörülüyor. Ancak ilk turda sonuç alınamazsa, ikinci turda en fazla oy alan iki adayın yarışması bekleniyor.

Parti kulislerinde, ikinci tura kalınmaması durumunda, Tolga Akalın'ın Dervişoğlu'nu destekleyeceği konuşuluyor. Genel başkanlık seçimi tamamlandıktan sonra, parti organları için de seçim yapılması bekleniyor.

İYİ Parti’de yeni dönem başlıyor: Seçimde hangi isim ön planda?

İzleyici yer almayacak

Genel başkan adayları, son günlerde delegelerle temaslarını sıkı tutarak desteklerini almaya çalışıyorlar. Delege sayısını arttırmak ve henüz kararını açıklamamış olanları ikna etmek adına adaylar arasında yoğun bir çaba gözleniyor. Kurultaya, delegelerin yanı sıra il, ilçe başkanları, belediye başkanları ve önceki dönem milletvekilleri davet edildi. Ancak, güvenlik endişesi ve salon kapasitesinin sınırlı olması sebebiyle izleyicilerin alınmayacağı duyuruldu.

Kurultayda, Akşener'in veda konuşması yapması bekleniyor ancak parti kulislerinde Akşener'in kurultaya katılmama ihtimali üzerine de spekülasyonlar var.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal