Vuslat Ne Demek?

Vuslat kelimesi günlük yaşamımızda sıklıkla karşılaştığımız kelimelerden biri. Kökeni Arapça diline dayanan vuslat kelimesinin ne anlama geldiği merak ediliyor ve araştırılıyor. Vuslat kelimesi anlamı nedir?

22.01.2021-17:56 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:31) Vuslat Ne Demek?

Vuslat kelimesinin anlamı merak ediliyor ve araştırılıyor. Vuslat ne demek? Vuslat kelimesi ne anlama gelmektedir? İşte Türk Dil Kurumuna göre kullanımı ve detayları.

NE ANLAMA GELİYOR?

Arapçadan dilimize geçen vuslat kelimesi anlamı: ulaşma, yetişme, kavuşma, sevgiliye kavuşma anlamlarına gelmektedir.

Vuslat kelimesi duygusal ve romantik bir anlama sahip. Vuslat kelimesinin manası, bir kişinin çok büyük bir muhabbet besleyen başka bir kişiye, aşkına ve sevgisine kavuşması anlamına gelmektedir.

vuslat

NASIL KULLANILIR?

Vuslat kelimesi pek çok edebi eser içerisinde kavuşmak anlamı ile kullanımı bulunmaktadır. Vuslata ermek ise tasavvufta yer alan bir durum ve hal olarak ifade edilir. Tasavvufta vuslata ermek ölüm kavramı ile karşılanmaktadır. 

Vuslat kelimesi hasret konusunun olmuş olduğu her yerde kullanılmaktadır. Vuslat yoğun bir şekilde duygu içeren sevinçli bir durumu anlatmakta da kullanımı olmaktadır.

Vuslat kelimesi kişinin yurdundan ve sevdiği kimseden uzak kalması halinde yaşamış olduğu hasretin son bulması kavramında günlük yaşam içerisinde yer bulmaktadır. Özellikle vatan hasreti çekmekte olan kimselerin memleket özlemlerinin son bulmasına da vuslata ermek ifadesi ile karşılanmaktadır.

Vuslat kelimesi her durum dahilinde kişinin istemiş olduğu sevdiği şeylere ulaşması hali olarak kullanımı bulunmaktadır. Her hasretin bir vuslatı bulunur ifadesinde de vuslat kelimesi hasretten sonra gelmekte olan bir kavuşma olarak ifade edilmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal