Piyade Er Ne Demek?

Piyade er ne demek? Piyade Er Eğitim Tugayı ne demek? Mekanize Piyade ne iş yapar? Askeri terminolojide en çok merak edilen soruların cevaplarını derledik.

22.01.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-11:13) Piyade Er Ne Demek?

Her sene milyonlarca genci ilgilendiren askerlik sonuçlarının bu yıl da açıklanması üzerine askerlik hakkında araştırmalar başladı. Askerlik yerlerinin açıklanmasıyla beraber bu sonuçları E-Devlet sistemi üzerinden öğrenen bireyler, ‘Piyade asker’ ve ‘Piyade Eğitim Tugayı’ konusunda da araştırmalarına hız verdi. Peki piyade ne demek? Piyade asker ne anlama gelmektedir?

PİYADE NE DEMEK?

Piyade, kara ordusunda temel muharip sınıfında yer alır. Muharebe şartlarında en ön sınıfta bulunmnakla beraber, gerektiğinde düşman ile göğüs göğse çarpışan askerlerden meydana gelmektedir.

Piyadeler genel anlamda timden tabura kadar müstakil kuruluş içerisinde görevlerini yürütmektedirler. TSK’da piyade sınıfı askerler yakalarında bulunan yeşil zemin üzerine çapraz tüfekten ayırt edilebilir ve temel silahları da piyade tüfeğidir.

PİYADE EĞİTİM TUGAYI NE DEMEK?

Peki piyade eğitim tugayı nedir? Piyade Eğitim Tugayı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na (KKK) bağlı piyade sınıfı askeri birlikten oluşuyor. Piyade sınıfı, acemi erlere temel askerlik eğitiminin verildiği bir tugay olarak bilinmektedir.

MEKANİZE PİYADE NE İŞ YAPAR?

Mekanize Piyade Tugayı kapsamında görev yapan askerler büyük zırhlı araçları taşıyan, araçların bütün operasyonlarından ve ikmallerinden sorumlu olan birliklerdir. Mekanize Piyade Tugayı yapısı genelde şu şekildedir;

Tugay Karargahı

2 veya 4 adet Mekanize piyade taburu

Tank taburu

Topçu taburu

Hava savunma bataryası

Tanksavar bölüğü

Keşif bölüğü

İstihkam bölüğü

Muhabere bölüğü

Kimyasal savunma bölüğü

Lojistik destek bölüğü

Bakım onarım bölüğü

Sıhhiye bölüğü

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal