Eylül Ayında Gidilebilecek Sergiler

Dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi, 2020 yılının ilk yarısı İstanbul'da da sergisiz geçti. Sosyal mesafe önlemleriyle, pandemiyle yaşamaya alışmaya çalıştığımız şu günlerde, kültür ve sanat takviminde yeni bir sayfa, yeni bir sezon açılıyor.

31.08.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-17:50) Eylül Ayında Gidilebilecek Sergiler

Müzeler, sanat alanları ve galeriler kapılarını açıyor. Coşkulu açılışlar başka bir bahara kaldı belki ama sanat izleyicisiyle buluşuyor. İşte, eylül ayında öne çıkan sergiler...

Mehşer: Meşher sergisi 'Alexis Gritchenko - İstanbul Yılları' ile 1 Eylül itibariyle sanat severlerle buluşuyor. Heyecanla beklenen Mehşer ikinci sergisiyle İstiklal Caddesinde sizleri bekliyor! 1 Kasım 2020’ye kadar devam edecek sergi, pazartesi hariç haftanın her günü 11:00-17:00 saatleri arasında görülebilir. 

Pera Müzesi: Pera Müzesi‘ndeki Bir Rüyanın İnşası: Arnavutluk Sanatında Toplumcu Gerçekçilik sergisi, Arnavut toplumsal gerçekçiliğine odaklanırken aynı zamanda Güncel Sanatta Minyatür sergisi ile minyatür sanatına farklı bir bakış açısıyla bakma fırsatında bulunacaksınız. 

Pera Müzesi‘nin yeni sergisi Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür, minyatür sanatının güncel yorumlarına odaklanıyor. Minyatürü yalnızca tarihsel bir form olarak değil, teorik potansiyelini vurgulamayı hedefleyen güncel bir sanat pratiği olarak da sunan bu sergide Türkiye, İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden 14 sanatçının eserlerini bir arada yer alıyor. Heykelden videoya, fotoğraftan yerleştirmeye minyatürü yüzyıllar boyunca ikâmet ettiği kitaplardan çıkarıp boyutlandıran sanatçılar, günümüz dünyasında minyatürün nasıl yaşayabileceğinin de araştırmasını yapıyor. Geçmişin çağdaşla bağlantısına tanık olmaktan büyük zevk alacaksınız.

Beyoğlu'nda bulunan Pera müzesi, pazartesi günleri kapalıdır.

Mixer: Mixer Karaköy 12 Eylül'de ziyaretçilere birbirinden farklı iki sergi sunuyor. Bunlardan biri 'Zorla Ayrılma', diğeri ise 'Sebeb-i Ziyaret'. Birbirinden farklı iki sergiyi 12 Eylül sonrası Karaköyde ziyaret edebilirsiniz.

Ferda Art Platform: Ferda Art Platform yeni döneme çağdaş fotoğraf sanatçısı Murat Germen‘in sanatıyla birlikte kapılarını açıyor. Fakat Feyezan (Overflow) başlıklı sergide bir çok farklı eser yer alıyor. Ferda Art Platform, Murat Germe'nin sergisiyle Teşfikiye'de  10 Eylül – 10 Ekim arası sizlerle.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal