Aksiyon Dolu Bir Bilim Kurgu Filmi: Başlat Ready Player One

Steven Spielberg'in yönettiği Başlat Ready Player One filmine dair izlenimlerimizi Haber 365 okurlarıyla paylaşıyoruz.

11.06.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-15:24) Aksiyon Dolu Bir Bilim Kurgu Filmi: Başlat Ready Player One

Haber 365 (Kültür-Sanat Servisi) Casuslar Köprüsü, Tenten'in Maceraları, Transformers, Lincoln, Sıkıysa Yakala, Yapay Zeka gibi başarılı yapımlara imza atan Steven Spielberg'in yönettiği Başlat Ready Player One 30 Mart 2018'de vizyona girdi.

Senaryosunu Ernest Cline'ın kaleme aldığı filmin başrolünde Tye Sheridan ve Olivia Cooke yer alıyor.

2045 yılında geçen filmde, dünya yüzeyindeki birçok şehir, eskimiş araba ve elektronik eşyaların bulunduğu kenar mahallelere dönüşmüştür. Yaşadıkları şehrin bu kötü görüntüsünden keyif alamayanlar da böylesi bir dünyadan uzaklaşmak adına OASIS adındaki çok oyunculu çevrimiçi bir oyun oynarlar.

Bu sanal ortam onlara Batman ile Himalayalar dağlarına tırmanabilmeyi, Mısır'da piramitler üzerinde kayak yapabilmeyi, hatta cinsiyetlerini bile değiştirebilmeyi sunduğundan bu oyundan büyük keyif alırlar.

Ernest Cline'nin aynı isimli romanından uyarlanan bilim kurgu ve aksiyon türündeki yapımda, ailesini küçük yaşta kaybeden ve tüm zamanını sanal bir oyun evreninde geçiren Wade Watts adlı karakteri görüyoruz.

Hannah John - Kamen, Ben Mendelsohn, Mark Rylance, Simon Pegg, Lena Waithe, Win Morisaki ve Philip Zhao'nun da rol aldığı filmdeki oyun da bir hayli heyecanlıdır. Oyunun zengin kurucusu sanal alemin içine bir anahatar saklamış ve bu anahtarı bulana tüm servetini bağışlamıştır. Hayattan bir beklentisi olmayan Wade'de bu serveti aramak için vaktinin büyük bir kısmını oyuna ayırır.

Oyun bir zaman sonra dijital olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür ve şirket hissedarları ile para avcısı oyuncular hazineye herkesten önce ulaşabilmek adına kıyasıya yarışırlar.

Başarılı kurgusuyla bir solukta izlenebilecek yapımda oyuncuların performası da göz dolduruyor. Başlat Ready Player One, filmi için çok fazla söylenecek söz yok, izlemeyenlerin izlemelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal