'Kuantum Beyin' Yapay Zekayı Hızlandırmak İçin İnsan Beynini Taklit Edecek!

Lityum pillerde bulunan kobalt elementi yapay zeka ve makine öğrenimi için önemli bir yapı taşı haline getirilebilir.

20.02.2021-16:28 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-16:28) 'Kuantum Beyin' Yapay Zekayı Hızlandırmak İçin İnsan Beynini Taklit Edecek!

Geliştirilen 'Quantum Brain' (Kuantum Beyin)  yapay zekayı hızlandırmak için insan beynini taklit edecek. Aktarılan bilgilere göre özellikle lityum pillerde bulunan kobalt elementi yapay zeka ve makine öğrenimi için önemli bir yapı taşı haline getirilebilir.

Atomik bir Boltzmann makinesi geliştiren bilim insanları, bu makinenin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak için insan beyninin öğrenme şeklini taklit edebileceğini açıkladı. Geliştirilen makine sayesinde öğrenime izin veren mekanizmalar doğrudan donanımın içinde entegre olarak yer alıyor.

Kısacası bu çözümün işlemini için herhangi ekstra bir yapay zeka yazılımına gerek duyulmuyor. Söz konusu çözüm nöron aktivitesi ve sinaps dilini kullanarak beynin bilgiyi işleyiş şeklini taklit edebiliyor. Bu teknolojinin temeli ise kobalt atomlarının 'Quantum Spin' özelliklerine dayanıyor.

Bu atomlar bir ağ içine doğru bir şekilde yerleştirildiğinde ortaya verileri işleyebilen ve aynı ağ yapısı içinde saklayabilen bir kuantum beyin çıkmış oluyor. Makine öğrenimi çok güçlü bir teknoloji olsa da güç tüketimi açısından oldukça verimsizdir. Tabii ki ortaya çıkan teknolojinin henüz kullanıma hazır olmadığını da belirtelim. Şu an için ekibin geliştirdikleri teknolojinin gerçek dünya bilgilerini işleyebileceğini göstermesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal