Kova Burcunun Özellikleri Kadın

Kova burcunun özellikleri kadın üstünden değerlendirildiğinde, özgürlüğüne aşırı düşkün, bencil, maceracı bir kişiyle karşılaştığınızı fark etmeniz gereklidir. Kova burcunun erkeği de, kadını misali, maceraperesttir.

28.07.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-17:19) Kova Burcunun Özellikleri Kadın

Kova burcunun bir yere bağlı kalması, geleneksel kurallarla yaşaması imkânsızdır. O, başına buyruk biçimde, aklına estiği gibi yaşar. Yeni insanlarla tanışır, yeni ortamlara girer, risk almaktan hiç korkmaz. Kararları sabit değildir, değişkenlik gösterir.

Kova Burcunun Genel Özellikleri Nelerdir?

Kova burcu, vicdanın da burcudur. Tabii, bu vicdan, tıpkı Yay burcunda olduğu gibi genelde kamusal olana yöneliktir. İnsanlık ideali, toplumsal gelişim, dünyanın ilerleyişi gibi üstün meseleler Kova’nın  merak ettiği konulardır.

Kova burcu, inatçıdır. Onun bildiği doğruları katiyen değiştiremezsiniz. Sürekli size kendi fikirlerini empoze etmeye çalışacaktır. Tartışma kültürü varmış gibi görünse de, o anlamda sabit fikirlidir. Sizi dinler, sizden fikir alır; fakat, sadece kendi bildiğini yapar. Bu yüzden, kimi dostları Kova burcuna çok kızar. Çünkü, herkesin ilgi odağı olmayı, vaktini almayı başaran Kova, bütün konuşulanları, verilen bütün emekleri unutur. Kendi odağı ekseninde yoluna devam eder.

Kova Burcu Kadınının Genel Özellikleri Nelerdir?

Kova burcunun özellikleri kadın merkezinde ele alındığında, özgürlüğünden ödün vermeyen, biraz maskülen özellikler gösteren insanlara vurgu yapılır. Kova kadını bu özelliklerinden ötürü, erkeklerle aşık atabilir, onlarla inatlaşması da mümkündür. Sürekli düşünen bir burç olduğu için, çok konuşur; eğer, onun fikirlerini hafife alırsanız, size tavır koyar. İğneleyici bir tarzı vardır. Ayrıca, kadın-erkek eşitliğine fazlasıyla inanır. Genelde feminist kadınların mensubu olduğu bir burçtur. Evliliği, çocuk sahibi olmayı, iş yerinde çalışma koşullarını, erkek egemen kültürü hep sorgular. Birine tamamen boyun eğmesi mümkün değildir.

Kova kadını özgür ilişkiler kurmayı sever. Uzun soluklu birlikteliklerdense, günübirlik beraberlikler yahut kısa süreli, birkaç aylık ilişkiler ona göredir. Sevgililerine arkadaş gibi davranırlar. Bu yüzden, futbol, ‘play station’, boks, dağa tırmanma gibi daha çok erkeklere ait konularda, onlar da rekabete girmek isterler. Kova kadınları aileye önem verseler de, orada bile kendilerine özel bir alan kurarlar.

Onunla tartışmaya girerseniz, laf salatası yapar, birbiriyle ilgisiz bilgileri birbirine bağlayıp, hedef saptırabilir. Kurnaz bir kadındır. İnsanları etkilemeyi ve gerektiğinde onlardan şıp diye uzaklaşmayı bilir. Sürekli, insan, ortam değiştirir. Bağlılık, sınırsız ruhunu sıkabilir.

Kova Burcu Kadınıyla Anlaşmanın  Yolları Nelerdir?

Kova burcunun özellikleri kadın için ele alındığında, onunla kısmen anlaşabilirsiniz. Fakat, iyi tanımıyorsanız, çokbilmiş, baskın tavırları ve inatçılığı sizi biraz boğabilir. O, karşısına kim gelirse gelsin, taviz vermez. Ne biliyorsa, onu söyler. Dolayısıyla, söylediklerinden ötürü alınanlar da çıkabilir. Özür dilemek, geri adım atmak, hatasını anlamak, yaşadıklarını sorgulamak misali alışkanlıkları yoktur. Sürekli suretle ileri bakar. Geriye dönmez. Çok gururludur. Bir sorun yaşasa bile, bunu önce yalnız başına halletmeye çalışır.

Kova burcunun özellikleri kadın açısından bakıldığında, erkeğinden pek farklı değildir. Kova kadınlarının birçoğu erkek gibi yetişmişlerdir ve onlarla savaşabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal