Kocaer Çelik'in halka arz sonuçları açıklandı mı? Kocaer Çelik halka arz sonuçları ve borsaya gireceği tarih

Hisse paylarının halka arzı ile ilgili talep toplama işlemlerini, 22-23-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştiren Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arz işlemleri tamamlandı. Yatırımcılar, Kocaer Çelik'in halka arzına ilişkin sonuçları sorgulamaya başlarken, hisselerin ne zaman borsada işlem göreceğini de araştırmaya başladı.

27.06.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-11:24) Kocaer Çelik'in halka arz sonuçları açıklandı mı? Kocaer Çelik halka arz sonuçları ve borsaya gireceği tarih

Enerji nakil hatları, güneş enerjileri alt yapısı, yapısal çelik üretimi, ulaşım ve madencilik sektörü, tünel, gemi inşası ve makine imalatları alanlarında çok fazla faaliyetleri olan Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., yaptığı başvurunun onaylanmasının hemen ardından hisse paylarının bir kısmını halka arz işlemlerine açtı.

Kurulduğu günde bu yana müşterilerine yüksek mukavemet içeren özel kalitelerde çelik profil üretimler sağlayan Kocaer Çelik, bu ürünlerin satışlarını hem yurt dışı hem de yurt içindeki dağıtım kanalları vasıtasıyla gerçekleştiriyor.

22-23-24 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama işlemleri tamamlayan Kocaer Çelik, hisse paylarını halka arzda birim fiyat 27,50 TL olarak belirlenmişti. Yatırımcılar talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kocaer Çeik'in halka arz büyüklüğünün ne kadar olduğun araştırırken aynı zamanda şirket hisselerinin ne zaman borsaya gireceğini de merak ediyor.

Kocaer Çelik halka arz sonuçları

Kocaer Çelik halka arz sonuçları

22-23-24 Haziran'da talep toplama işlemi gerçekleştiren Kocaer Çelik'in halka arz sonuçları ile ilgili açıklama Kamu aydınlatma Platformu'ndan (KAP) geldi. KAP'tan yapılan açıklamada Kocaer Çelik'in halka arz işlemlerinde büyüklüğünün 1,54 milyar TL olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Şirketin halka arz edilen 46.750.000 TL nominal değere sahip paylarıyla ek satışa sundukları 9.350.000 TL nominal değere sahip paylarda, tüm payların satışları yapıldı. Halka arz işlemlerinde ek satış hariç olarak halka arzı sunulan 46.750.000 TL nominal değere sahip payların 1,21 katı oranına denk gelen 56.603.062 TL nominal değere sahip pay talebi alındı.

Halka arz işlemlerinde ek satışlar hariç olarak, yurt içindeki bireysel yatırımcılar için tahsisleri sağlanan payların 1,19 katı ile birlikte yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsisleri sağlanan payların 1,22 katının talep olarak alındığı belirtildi. Ayrıa Kocaer Çelik halka azr işlemlerinde yurt dışı kurumsal yatırımcılar için tahsisleri sağlanan paylar için de 1,35 katı kadar talep geldiği aktarıldı.

Halka arz fiyatlarında yatırımcı grubu kapsamında talep ve dağıtım bilgiler ise aşağıda yer alan tabloda açıklanmıştır.

Kocaer Çelik'in halka arz sonuçları

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal