Kanser teşhisi kondu, badem zarı çıktı! Duyanı hayrete düşüren olay

İzmir’de duyanları hayrete düşüren bir olay yaşandı. Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran kadında, önce akciğer kanserinden şüphelenildi. Sonrasında soluk borusuna badem zarının yapıştığının anlaşılması üzerine söz konusu maddenin çıkarılmasıyla geri sağlığına kavuştu.

16.03.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-17:24) Kanser teşhisi kondu, badem zarı çıktı! Duyanı hayrete düşüren olay

25 yaşındaki hasta Cansu Akgün, ''Kendimi kemoterapi aşamasına hazırlamıştım Bu süreçte hamile olduğumu öğrendim. Süreç çok zorlu geçti. Doktorum soluk borumdan badem kabuğu (zarı) çıktığı söylediğinde çok sevindim. Bademi çok severim ama bundan sonra yemeyeceğim." sözlerini söyledi.

İzmir’e bağlı Bornova ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki kadın Cansu Akgün, uzun senelerdir devam eden nefes darlığı şikayetinin çoğalması üzerine hastaneye gitti. Yapılan kontroller sonucu öksürük ve kanama gibi sebeplerden dolayı akciğer kanserinden şüphe edilen Akgün, hamilelik sürecinin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de muayene olmaya gitti.

Kanser sanılan madde badem zarıymış

Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Can Ceylan uyarınca yapılan kontrollerde, Akgün'ün soluk borusunda yabancı cisim tespit edildi. Prof. Dr. Ceylan ve ekibi, soluk borusunun alt bölümünde yer alan yabancı cismi çıkardı ve yapılan incelemeler sonucu söz konusu cismin bir santimetre boyutundaki badem zarı (iç kabuğu) olduğu saptandı.

Kanser sanılan madde badem zarıymış

Hastalığın da etkisiyle üzerinde katman niteliğinde tabaka oluşan ve görünümü farklılaşan badem zarından kurtulan Cansu Akgün, eski sağlığına kavuştu.

Kanserle çok benzer

Operasyonu gerçekleştiren Ceylan, hastanın soluk borusundaki yabancı cismin tıkama yapması sonucunda biriken iltihabın akciğerde hasar meydana getirdiğini, çekilen filmlerde de kansere çok benzeyen bir görüntünün oluşmasına sebep olduğunu ifade etti. 

Endoskopik operasyonla Cansu Akgün’ün kısa sürede sağlığına kavuştuğunu söyleyen Ceylan,"Soluk borusunun çapı yaklaşık 2 santimetre civarındadır. Hastamızın soluk borusundan çıkardığımız parça 1 santimetreydi. Yabancı cisim bulunduğu yerde soluk borusunu tamamen kapatmış ve sağ akciğerin alt parçasında tahribata yol açacak süreci başlatmış. Operasyonla hastamızın nefes darlığı ve kanama problemi tamamen ortadan kalktı. Bir haftalık yoğun fizyoterapi uygulaması sonucunda akciğerinde birikmiş olan balgamların çıkmasıyla hastamız özlediği günlük yaşam kalitesine yükseldi." dedi.

Bir daha yemeyeceğim

Hasta Cansu Akgün ise yıllar sonra ilk kez rahat nefes almaya başladığını söyledi. Daha önce başvurduğu sağlık kurumlarında kanser ihtimalinin üzerinde durulduğunu, tümörden kuşkulanıldığını vurgulayan Akgün, "Kendimi bir kemoterapi aşamasına hazırlamıştım hatta konuşmakta bile zorlanıyordum. Bu süreçte hamile olduğumu öğrendim. Süreç çok zorlu geçti. Doktorum soluk borumdan badem kabuğu (zarı) çıktığı söylediğinde çok sevindim. Artık rahat bir şekilde nefes alıp, konuşabiliyorum. Bademi çok severim ama bundan sonra yemeyeceğim." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal