16 Haziran 2019
  • Istanbul 24.44°
  • Ankara 16.11°
  • Izmir 23°
İmsak 03:24
Güneş 05:24
Öğle 13:10
İkindi 17:10
Akşam 20:45
Yatsı 22:36
BIST90.787
Dolar5,9011
Euro6,6346
Altın254,64

Tarcınlı Kolay Kruvasan Nasıl Yapılır? Tarcınlı Kolay Kruvasan Tarifi

Kruvasan sevenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemek isteyeceksiniz. Hem yapımı kolay hem de damaklarınızı şenlendirecek bu harika tarifi yapı sevdiklerine ikram etmek isteyeceksiniz. İşte kolay kruvasan tarifi.

Tarcınlı Kolay Kruvasan Nasıl Yapılır? Tarcınlı Kolay Kruvasan Tarifi

Tatlı sevenler bu tarifi çok sevecek. Kolay yapılabilecek kruvasan beş çaylarınn vazgeçilmezi olacak. İşte enfes kruvasan tarifi...

TARÇINLI KOLAY KRUVASAN  

Malzemeler

3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kucuk boy yumurta
. su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
. su bardağı oda sıcaklığında sut
⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı
İç Malzemesi İçin:
4 corba kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı toz tarcın


Hazırlanışı:

3 su bardağı unu, mayayı ve tuzu bir yoğurma kasesinde karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun, gerekirse kalan unu da ekleyin.
Hamurun 45 dakika ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin..
Tezgahı unlayın ve bir merdane ile hamuru 2 mm kalınlığında, dikdortgen biçiminde acın.
Ayrı bir yerde toz şeker ve tarcını birleştirin ve hamurun uzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
Hamurdan dik ucgenler kesin ve geniş tabandan uca doğru kruvasan gibi sarın.
Hazırladığınız kruvasanları yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye aralıklı dizin. 15 dakika da tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp kızarana dek pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.