Sucuklu Poğaça Tarifi

İçindeki sucuk tadının ve lezzetinin poğaçaya yansıdağı sucuklu poğaça tarifi ile çocuklarınızı ve konuklarınızı sevindireceksiniz.

Sucuklu Poğaça Tarifi

Sucuklu Poğaça Tarifi

Sabah kahvaltıda mis gibi sucuklu poğaça yemek istemez misiniz? Sucuğun muhteşem tadı poğaçanızı muhteşem yapacaktır.

MALZELEMELER

4~4.5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kaymak
2 yumurta akı

ÜZERİ İÇİN

100 g tereyağı

İÇ HARCI İÇİN

3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
4 çarliston biber
1 diş sarımsak
8 kuru domates
400 g sucuk

ÜZERİ İÇİN

1 çay kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu

NASIL YAPILIR?

Unu bir kaseye alın. Maya, toz şeker ve tuzu katıp karıştırdıktan sonra ortasına çukur haline getirin. Süt, zeytinyağı, kaymak ve yumurta aklarını katıp yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp bir saat boyunca dinlendirin. İç harcını yapmak için zeytinyağını ısıtın. Yemeklik kestiğiniz soğan ve küçük küp doğradığınız biberleri soteleyin. Ezilmiş sarımsak ve küp doğradığınız kuru domatesleri katın. En son küp kestiğiniz sucukları katın. 5 dakika daha pişirip ocaktan kaldırarak soğumaya bırakın. Farklı bir tencerede tereyağını eritin. 3-4 kaşığını mayalanan hamurun üstüne döküp yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bölümler ayırıp açın. İç harcından alıp elinizle yuvarlayarak kapatın. Poğaçaları yağlı kağıt dizili fırın tepsisine sıralayın. Kalan tereyağını poğaçaların üstüne dökün. Toz şeker ve yumurta sarısını bir kapta çırpıp poğaçaların üstüne sürün. Çörekotu serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.



Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri