Lezzetli Haydari Nasıl Yapılır? Haydari Tarifi

Enfes yemeklerinizin yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz meze olan haydariyi evde yapmayı denediniz mi? Hazırlanışı ve malzemeleri kolay, yoğurdun en güzel halini yapmak için içeriğimize göz atın.

10.09.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-08:52) Lezzetli Haydari Nasıl Yapılır? Haydari Tarifi

Evde meze olarak hazırlanabilecek en kolay tariflerden olan haydariyi sevdiklerinize ikram etmek için yapmanız gerekenler çok kolay. İşte leziz haydari tarifi.

HAYDARİ TARİFİ 

Malzemeler; 500 gram süzme yoğurt, 50 gram beyaz peynir, 2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi, 1/2 çay kaşığı tuz.

Yapılış aşaması; Süzme yoğurdu karıştırma kasesine alın. Beyaz peyniri rendeleyip sonra karışımın içine aktarın. Küçük parçalar şeklinde kestikten sonra havanda tuzla ezilen sarımsakları yoğurda atın. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ilave edip 2 dakika süreyle soteleyin.

Son olarak nane ilave edip kızgın yağ karışımını nane kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın. Bütün malzemeyi bir çırpıcı ile karıştırdıktan sonra servis tabağına ekleyip sonra bir buzdolabında bir süre bekletip sofranıza ekleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Habeleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal