Çoğunlukla kadınlar zaman zaman tatlı krizlerine yakalanır ve özellikle çikolatalı tatlılar tercih edilir. Şekerin vücudumuza verdiği zarar bilinirken hem zararsız hem tatlı krizini bastıracak bir alternatife ihtiyacınız duyarız, kakaolu şekersiz kek gibi.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
14 adet hurma
1 adet büyük boy olgun muz
4 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı fındık içi
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı karbonat
2 damla limon suyu

YAPILIŞI

Hurmaların çekirdeklerini ayıklayın. Bir kabın içine alın ve üzerine 1/2 çay bardağı kadar sıcak su dökün. Ortalama 10 dakika hurmaları bekletin. Yumuşayan hurmaların suyu ile beraber blenderdan geçirin ve püre yapın.

Yumurtaları bir kabın içine kırın. İyice köpürene kadar el blenderı ya da çırpma teliyle karıştırın. Sonrasında içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını ve zeytinyağını koyun. Yumurta ve yağları iyice karıştırın. Karışımın içine sütü ve püre haline getirdiğiniz hurmaları ekleyin. Tam olgunlaşmış muzunuzun kabuklarını soyun. İyice ezin ve karışıma ilave ederek karıştırın.

Fındık içlerinin küçük bir kısmını ayırın. Geriye kalan kısmını rondoda un gibi çekin. Çektiğiniz fındığı,vanilya özütünü, unu ve kakaoyu karışıma ekleyin ve karıştırın. Bu aşamada un eksik gelirse ekleyebilirsiniz. Son olarak iri parçalar halinde bıraktığınız fındıkları, karbonat ve limonu ilave ederek iyice çırpın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi hafif nemli kalana kadar pişirin. Çıkarıp, soğumaya bırakın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.