Çiğ Et ve Yumurta Tüketmeyin! Salmonella Bakterisi Nedir?

Son zamanlarda ölüm haberleri ile adını duyduğumuz salmonella bakterisi yiyeceklerden bulaşıyor ve ölüme kadar varıyor. Peki, nedir salmonella bakterisi?

26.08.2019-11:16 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-11:04) Çiğ Et ve Yumurta Tüketmeyin! Salmonella Bakterisi Nedir?

Çiğ yiyecekler pişmediklerinden bakteri konusunda daha tehlikelidir. Bu tehlikeli durumu daha da kötü hale getiren salmonella bakterisidir.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella en kısa tanımıyla bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalık.Bu bakteri genellikle çiğ veya az pişmiş et, kümes hayvanları, yumurta veya yumurtalı ürünleri yemekten kaynaklanıyor. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşıyor ve dışkı yoluyla vücuttan atılıyor.

SALMONELLA BAKTERİSİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Salmonella belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, karın krampları, ishal, ateş, titreme, baş ağrısı, dışkıda kan gibi rahatsızlıklar var. Bu göstergeler 10 gün ve daha fazla devam edebiliyor. Birkaç tür salmonella bakterisi, gelişmekte olan ülkelerde daha sık rastlanırken, bazen ölümcül bir hastalık olan tifo hastalığına sebep olabiliyor.

Son Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal