Paketi Açılan Sütü Kaç Günde Tüketmek Gerekir?

Günlük hayatın temel gıdalarından olan sütü tüketirken nelere dikkat etmek gerekir? Paketin ağzı açıldıktan sonra sütler kaç gün içinde bitirilmeli? Süt ve süt ürünlerinin kullanımında acele mi etmek gerekir? İşte sütle ilgili merak ettiğiniz herşey içeriğimizde.

26.08.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-08:57) Paketi Açılan Sütü Kaç Günde Tüketmek Gerekir?

Yetişkinlerin de çocukların da günlük besin ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan sütler, tüketimi konusunda da dikkat edilmesi gereken ürünler arasında. Peki süt paketi açıldıktan sonra nasıl içilmeli gelin birklikte bakalım.

AÇIK SÜT ZARARLI MI?

Eğer açık süt almayı tercih ediyorsanız, yalnızca kontrollü şekilde, denetimli çiftliklerde üretimi yapılan sütlerin, sağıldıktan sonra en geç 48 saatte çiğ süt şekilde yerel perakendecilerde satışına izin var. Sokak sütçülüğü halk sağlığı bakımından ciddi bir tehlike olduğunu unutmayın.

İHTİYACINIZ KADAR ALIN

Gereğiniz kadar süt ve süt ürünleri satın alınmalı. Hanelerde en çok atığa dönüşen yiyecekler içinde yüzde 41 ile süt ve süt ürünleri grubu başı çeken gıda grupları içinde yer alıyor.

KAÇ GÜNDE TÜKETİLMELİ?

UHT işlemininden sonra süt; sütü bozucu hava ve ışıktan muhafaza eden, ambalajlara doldurulur. Bu vesilede 4 ay süresince paketlendiği günkü tazeliğinde kalır. UHT sütler, ambalajı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanmalı ve en fazla 2-3 gün içinde tüketilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal