Saatlerce Çalışmak Yerine Daha Hızlı Öğrenmek Çok Kolay!

Saatlerce çalışır ve hatta uykusuz kalırız. Bu durumda daha fazla öğrendiğimizi sansak da araştırmalar durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor.

02.12.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-16:39)

Uykusuz yapılan öğrenme biçimi aslında kolayca unutmanıza sebep olabiliyor. O nedenle uyumak ve öğrenmek arasındaki denge önemli oluyor.

UYKU ÖĞRENMEYİ HIZLANDIRIYOR

Geceleri 7-8 saat uyuma, öğrenme yeteneğinizin üstünde oldukça büyük etkiye sahiptir. Uykunuzu bir gece de olsa bölmenin, yorgun oluşunuzdan evveline ve sonrasına geri dönüşü olmayan etkileri olabilir. Yani bütün gececilerin yaşamınızdan yasaklanması gerekir diyebiliriz. Öğrenmemek için günlerce uyusanız dahi bir bölümümüz en çok verimi uykusunda alır. Uyku; dinlenmekten başka bir faaliyet olarak görülmese de zihnimizdeki anlarla çok aktif bir etkinliktir. Kendisi, REM ve NREM şeklinde iki evreye bölünür. Başınızı yastığa yerleştirdiğinizde aslında beyniniz çok meşguldür. Uykunun belleğe olan önemini gösteren ilk araştırmalardan biri John Jenkins ve Karl Dallenbach tarafından yapılan 1924 araştırmasıdır ve çalışmada uyurken bir zaman sonra unutma işleminin durduğu fark edilmiştir. Uyanık olduğunuzda ise yaptıklarınızı unutma olasılığınız daha yüksektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal