Mamografi Kaç Yılda Bir Çekilmelidir? Mamografi Kaç Yaşında Çekilmelidir?

Kanser hastalıklarının tedavisinde erken teşhisin önemi yadsınamaz. Meme kanseri teşhisinde de mamografi testlerini periyodik olarak yapmak gerekmektedir. İşte mamografi hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.

30.08.2019-12:10 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-14:34) Mamografi Kaç Yılda Bir Çekilmelidir? Mamografi Kaç Yaşında Çekilmelidir?

Kadınlarda en sık hastalıklardan olan meme kanseri erken teşhis sayesinde önlemek ve tedavi etmek mümkündür. Peki mamografinin önemi nereden devreye giriyor? İşte mamografi hakkında merak ettikleriniz.

MAMOGRAFİ KAÇ YILDA BİR ÇEKİLMELİDİR?

Mamografi, 30 yaşından genç kişilerde bile 3 yılda bir çekilmelidir. Ailenizde kansere yakalanan bir kişi yoksa 3 yıllık aralarla periyodik şekilde kontroller gerekmektedir. 40 yaşını geçen kadınların her yıl, 50-75 yaş aralığındaki kadınların ise her yıl 2 defa mamografi taramasına girmesi lazımdır.

MAMOGRAFİ KAÇ YAŞINDA ÇEKİLMELİDİR?

20-39 yaş aralığındaki kişiler meme kanseri için ortalama bir risk unsuru oluşturmaktadır. 40 yaş ve üstü kişiler ise yüksek kanser riski içinde olduklarından bu yaşlardaki kişiler her sene hastalık riskine karşın mamografiye girmelidir. Doktorunuz sağlığınıza bağlı olarak 2 senede 1 teste girmenizi de isteyebilir.

Son Dakia Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal