Litvanya Turu

Kuzey Avrupa ülkelerinden biri olan Litvanya, Sovyetlerden ve 2. Dünya Savaşı’ndan izler barındırmaktadır.

22.06.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:55) Litvanya Turu

Kuzey Avrupa ülkelerinden biri olan Litvanya, Sovyetlerden ve 2. Dünya Savaşı’ndan izler barındırmaktadır. 

1- Old Town Vilnius

Vilnius, Litvanya’nın başkentidir. Kuzey Avrupa’da, orta çağdan günümüze kadar yapısı bozulmadan gelebilen şehirler arasındadır. Vilnius Old Town bölgesi ise, kentin çok büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Buranın en önemli özelliği, farklı çeşitlerde pek çok değerli mimari eseri içinde bulundurmasıdır. Bu yapıların korunarak bu zamana kadar taşınması ile Old Town UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Litvanya turu kapsamında görülmesi gereken yerlerin başında burası gelmektedir.

2-Trakai Kilisesi

Bu kilise, Trakai şehrinin ön plana çıkan tarihi yapılarındandır. Ufak bir ada üzerinde konumlanmış bu kale, 14. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe ev sahipliği yapmaktadır. Litvanya turu planlarınıza burayı mutlaka dahil etmelisiniz.

3-St. Annes Kilisesi

St. Annes Kilisesi, etkileyici mimarisi ile 500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Vilnius’ta yer alan bu kilise, eski Roma Katolik kiliselerindendir. Her sene binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Farklı mimari yapısı ile burası da old Town gibi, UNESCO Dünya Mirasları listesine dahil edilmiştir.

4-Kaunas Katedrali

Kaunas, ülkenin en büyük şehirlerinden biridir. Kaunas Katedrali, şehrin en önemli turistik yapılarından biridir. Yapımına 15. yüzyılda başlanmış, 17. yüzyılda inşası tamamlanmıştır. Roma dönemine ait mimari yapısı ile büyüleyici bir görüntüye sahiptir. Litvanya’daki en büyük kilisedir.

5-Gediminas Kulesi

Başkent Vilnius’ta bulunan Gediminas Kulesi, ülkenin en eski yapılarındandır. 15. yüzyıla ait mimari eserlerden biridir. Kulenin bitiş noktasına çıkmak için, fünikülere binmek veya uzun bir yokuş tırmanışını tamamlamak gerekir. Yorulduğunuza değecek nefis bir şehir manzarasına sahiptir.

6-Litvanya Sanat Müzesi

Litvanya’nın en büyük müzesidir. Birbirinden çarpıcı, çok geniş bir koleksiyona sahiptir. Eski uygarlıklara ait pek çok sanat eseri, kültürel kalıntılar, tarihi eserler burada sergilenmektedir.

7-Uzupis Cumhuriyeti

Uzupis, Litvanya’nın küçük şehirlerindendir. Fakat isminden de anlaşılacağı gibi kendi bayrağı, marşı ve hatta ordusu bulunmaktadır. Nüfusun çoğunu sanatçılar oluşturmaktadır. Litvanya turu yapan herkesin mutlaka görmesi gereken ilgi çekici bölgelerden biridir.

8-Soykırım Kurbanları Müzesi

Burası, Nazi döneminden kalan çeşitli belge ve kalıntıların sergilendiği müzedir. Ürperten yapısı ile turistlerde oldukça büyük etki yaratmaktadır. Kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Litvanya’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

1-Kursui Nerija Ulusal Parkı

Neringa şehrinin yakınında yer alan bu park, çok büyük bir alanı içine almaktadır. Doğal hayatı koruma amaçlı oluşturulmuştur. Muhteşem bir manzara ve bitki örtüsüne sahiptir. Bölgedeki erozyonlar sebebiyle oluşan beyaz kum tepeleri de denize bakan harika bir görünüşe sahiptir.

2-Yeşil Göller

Yeşil Göller bölgesi, başkent Vilnius’ta bulunmaktadır. Burada 6 adet göl yer alır. Yemyeşil ağaçlarla kaplı bu göl alanları piknik yapmayı sevenler ve balık tutmak isteyenler için çok uygundur. Bu göller bölgesi, Litvanya’nın en kıymetli doğal güzelliklerinden biridir.

Litvanya Yemek Kültürü

İskandinav yemek kültüründen etkilenen Litvanya mutfağında çavdar, patates, arpa, yeşil sebzeler oldukça ağırlıklıdır. Balık ürünleri de özellikle denize yakın bölgelerde sık tüketilir. Litvanya’nın kendine özgü, en bilinen yiyeceği ise çavdar ekmeğidir. Çavdar ekmeğinden pek çok içecek bile üretilmektedir. Bunun dışında, pancardan yapılan kıpkırmızı çorbaları borş, Litvanya turu esnasında mutlaka denenmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal